joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATERusia a lovit Odessa, provocând pagube semnificative și catedralei din oraș

Rusia a lovit Odessa, provocând pagube semnificative și catedralei din oraș

Un atac de noapte al forțelor ruse asupra portului ucrainean Odesa s-a soldat cu doi morți și cu avarierea semnificativă a catedralei ortodoxe cu hramul „Schimbarea la față” din oraș.

Autoritățile ucrainene au vorbit despre „crimă de război” în cazul catedralei, aflată în patrimoniul UNESCO. De cealaltă parte, rușii spun că au lovit ținte „unde erau în pregătire acte teroriste împotriva Rusiei”.

„În această noapte, forţele armate ale Federaţei Ruse au efectuat un atac (…) asupra unor instalaţii unde erau în pregătire acte teroriste împotriva Rusiei cu ajutorul unor drone navale” a transmis duminică Ministerul Apărării.

Separat, ministerul a susţinut că relatările ucrainene despre o lovitură rusească asupra Catedralei „Schimbarea la faţ㔑 sunt false şi că ţintele sale în Odesa erau situate la o „distanţă sigură” de lăcaşul de cult. Potrivit ministerului rus, ‘cauza probabilă’ a daunelor provocate catedralei este o rachetă antiaeriană ucraineană.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Catedrala a fost lovita de antiaeriana nauca a ukrainienilor. Rachetele Onix ale rusilor cu care au lovit Odesa nu mai lasa nimic din catedrala. E aceeasi faza cu rachetele care au cazut in Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate