miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEAlarmant! Un studiu OMS arată că numărul copiilor și adolescenților cu obezitate...

Alarmant! Un studiu OMS arată că numărul copiilor și adolescenților cu obezitate a crescut de 4 ori în ultimii 30 de ani

Numărul copiilor și adolescenților cu obezitate a crescut de 4 ori în ultimii 30 de ani, arată rezultatele unui studiu, la colectarea și analiza datelor sale contribuind și Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Rezultatele studiului publicat în The Lancet, conform edițiadedimineață, estimează că, în 2022, peste un miliard de persoane din întreaga lume sufereau de obezitate, iar aproape jumătate dintre adulţi (43%) erau supraponderali.

Noua analiză a inclus date colectate în perioada 1990-2022, de la 222 milioane de adulţi, adolescenți şi copii din aproape 3700 de studii, reprezentând peste 200 de ţări şi teritorii.

Studiul atrage atenția asupra faptului că este important ca prevenția obezității să înceapă încă din copilărie pentru a evita efectul cumulativ de-a lungul vieții, care crește riscul de multe tipuri de boli cronice, inclusiv boli cardiovasculare și cel puțin 13 tipuri de cancer.

Principalele concluzii ale studiului au fost:

 • Prevalenţa obezităţii la adulţi s-a dublat din 1990 până în prezent
 • La copii şi adolescenţi, prevalenţa obezităţii a crescut de 4 ori
 • Deşi prevalenţa subnutriţiei s-a înjumătăţit la nivel mondial, reprezintă în continuare o provocare pentru sănătatea publică în Asia de Sud-Est şi în Africa sub-Sahariană
 • Țările cu cele mai mari rate combinate de subponderalitate și obezitate în 2022 au fost națiunile din Pacific și Caraibe și cele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. D-na Ionescu, jurnalist exemplar: dânsa raportează imparțial.

  Nimic despre Democrație, despre industria sa alimentară net superioară celei comuniste, nimic despre foametea din țările care au trebuit să fie eliberate de sub dictaturi de către Democrație – foamete ce i-a făcut să se arunce disperați în abundență, inclusiv cea alimentară.

  Nimic despre bogăția programelor de televiziune democrate, despre imensul timp liber al șomerilor și comoditatea vieții în fața TV-ului, cu o farfurie de ceva în față.

  Nimic frivol – doar raport jurnalistic profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE