ȘTIRIRomânia, singura țară din Uniunea Europeană cu regiuni fără Covid-19 în ultimele...

România, singura țară din Uniunea Europeană cu regiuni fără Covid-19 în ultimele două săptămâni. Suntem penultimii la vaccinare și avem, în continuare, stare de alertă

Județele Vrancea și Mehedinți sunt singurele regiuni din Uniunea Europeană care nu au avut nici un caz de Covid-19 în ultimele două săptămâni, potrivit datelor date publicității vineri de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Harta de mai jos arată, pe regiunile fiecărei țări din UE, numărul aproximativ al cazurilor raportate în ultimele două săptămâni, per 100.000 de oameni. Cel mai bine la această statistică stă România, care are toate județele colorate cu galben (sub 20 la 100.000), mai puțin două județe care nu au raportat absolut nici un caz: Vrancea și Mehedinți.

Nici Bulgaria nu stă rău, cu doar două regiuni marcate cu portocaliu deschis (20-59,9 la 100.000), având în vedere că este ultima din UE la vaccinare, cu o rată de sub 20%. România este penultima din Uniune în ceea ce privește rata de vaccinare, cu puțin peste 30%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

sursă foto: ECDC

Următorul tabel statistic arată nivelul de îngrijorare referitor la Covid-19, unde în cazul României se observă numere mici și o scădere încurajatoare proiectată pentru următoarele săptămâni.

sursă foto: ECDC

Următoarea statistică arată numărul cazurilor raportate la 100.000 de persoane și, în dreapta, numărul deceselor raportate la 1.000.000 de persoane. România arată bine și de această dată și se proiectează o scădere considerabilă de ambele părți în următoarele săptămâni, la noi în țară.

Ultimul grafic este foarte semnificativ și conchide statistica, arătând rata de vaccinare din fiecare țară europeană. Bulgaria și România sunt „codașe”, în schimb situația epidemiologică este mult mai bună decât în țările unde peste 60% din populație este vaccinată.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...