sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATERomânia, în pragul unui dezastru demografic? Aproape 20 de școli și de...

România, în pragul unui dezastru demografic? Aproape 20 de școli și de grădinițe au fost închise într-un singur județ, din cauza numărului mic de copii

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a închis 9 școli și 9 grădinițe care funcționau în județ, copiii din comunele și satele respective urmând să facă naveta pentru a ajunge la cea mai apropiată școală de lângă localitatea lor.

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre școli și grădinițe din mai multe sate din Bisoca, Beceni, Merei, Săgeata, Scutelnici, Topliceni, Viperești, Vintilă Vodă precum și o grădiniță din Râmnicu Sărat.

În general, se precizează în comunicat, măsura a fost luată pentru unități de învățământ situate în zone rurale, care nu aveau un număr mare de copii, notează ȘansaNews.ro.

„Toți părinții ar trebui să înțeleagă că toate aceste măsuri vin în contextul depopulării, scăderii natalității, și atunci școala cu cinci elevi într-o clasă nu-și mai are rostul”, a spus Dan Popescu, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Buzău.

În Buzău, numărul total al elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar în noul an şcolar este cu aproximativ 900 mai mic faţă de cel înregistrat în 2022-2023.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. nu e chiar asa, se inchid pe la tara unde nu mai sunt copii ca toti au plecat la oras, unde sunt prea putine scoli si se invata si in 3 schimburi.
    Si oricum nu pierd mare lucru, scoala e doar pt socializare, de invatat nu prea ai ce, multa propaganda, ideologie de gen si climaxtica, saptamana verde galbena albastra, altfel..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE