duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATERomânia, două medalii la Mondialele de juniori de la Lima. AUR pentru...

România, două medalii la Mondialele de juniori de la Lima. AUR pentru ștafeta masculină de 4×100 m liber. Vlad Stancu, ARGINT la 400 m liber

Ştafeta masculină a României de 4×100 m liber, din care face parte şi David Popovici, a cucerit aurul la Campionatele Mondiale de Înot pentru Juniori de la Lima, Peru, scrie Libertatea, citând Gazeta Sporturilor.

David Popovici, 17 ani, Alexandru Constantinescu, 16 ani, Ștefan Cozma, 17 ani și Patrick Dinu, 17 ani s-au impus în final în 3:18.84, cu un avans de aproape o secundă și jumătate față de urmăritori, într-o cursă pe care au dominat-o, potrivit GSP.ro. David Popovici, campionul mondial și european și deținătorul recordului mondial la 100 m (46.86), nu s-a menajat pe primul schimb și a înotat primii 100 m în 47,07, oferind un avans de 2.68 secunde colegilor. Unul care s-a diminuat înainte de ultimul schimb la 0.81. Patrick Dinu nu a cedat însă presiunii și a adus prima medalie de aur pentru România la Mondialele de juniori din Peru.

Vlad Stancu, 17 ani, 3 medalii individuale la europenele de juniori, s-a calificat fără emoții în ultimul act la 400 m liber, unde a obținut medalia de argint. Pe parcursul cursei el s-a luptat cu brazilianul Steverink și polonezul Chmielewski, care s-au desprins rapid de restul adversarilor. Stancu a încheiat cursa în 3:48.38, la numai 11 sutimi de Steverink, care a câștigat proba. Vlad va mai înota în probele de 800 m liber, respectiv 1.500 m liber. Aissia Prisecariu și Rebecca Diaconescu, în finală la 100 m.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, Aissia Claudia Prisecariu (1:02.59 – al patrulea timp din semifinale) şi Rebecca Aimee Diaconescu (1:02.64 – a cincea performanță) s-au calificat în finala probei de 100 m spate (cursa pentru medalii va avea loc joi, de la ora 03:23).

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate