miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEUn retailer american este acuzat că a concediat două angajate pe motiv...

Un retailer american este acuzat că a concediat două angajate pe motiv că au refuzat să poarte simbolul LGBT pe uniforme

Kroger, o companie care deține un lanț de supermarketuri în Statele Unite, este acuzată că a concediat două persoane care au refuzat să poarte pe uniforme simbolul LGBT, informează Fox Business.

Mai precis, este vorba despre două femei din Conway, Arkansas, care au cerut să nu poarte curcurbeul, simbol al activismului homosexual, pe uniforme, deoarece le încalcă credințele religioase.

Magazinul respectiv a introdus noul simbol în aprilie 2019 și de-atunci, cele două femei au făcut repetate cereri – atât în scris cât și verbal – pentru ca să li se permită să poarte alte uniforme, deoarece „au credința sinceră că homosexualitatea este un păcat”.

„Îi respect pe cei care au alte opinii și sunt fericită să muncesc alături de alți care au dorința de a purta acel simbol. Sunt bucuroasă să cumpăr alt șorț pentru a mă asigura că nu există greutăți financiare asupra Kroger”, a scris una dintre femei într-o cerere adresată conducerii în mai 2019.

Din păcate, așa cum arată sursa citată, cele două femei au fost pedepsite de mai multe ori, iar în final au fost concediate: Trudy Rickert a fost dată afară pe 29 mai 2019, iar Brenda Lawson pe 1 iunie în același an.

Lanțul Kroger se mândrește cu angajamentul pentru incluziunea și egalitatea persoanelor LGBTQ, obținând punctaj maxim la capitolul susținere pentru angajații din această categorie, în Indexul Egalității Corporatiste (Corporate Equality Index).

Compania este acuzată că a încălcat o lege care spune că este ilegal ca un angajator „să discrimineze împotriva oricărui individ cu privire la compensațiile, termenii, condițiile sau privilegiile contractului său, din cauza rasei, a culorii, religiei, sexului sau a originii etnice”.

Compania Kroger nu a comentat acuzațiile aduse, precizează sursa citată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE