ACTUALITATEUn retailer american este acuzat că a concediat două angajate pe motiv...

Un retailer american este acuzat că a concediat două angajate pe motiv că au refuzat să poarte simbolul LGBT pe uniforme

Kroger, o companie care deține un lanț de supermarketuri în Statele Unite, este acuzată că a concediat două persoane care au refuzat să poarte pe uniforme simbolul LGBT, informează Fox Business.

Mai precis, este vorba despre două femei din Conway, Arkansas, care au cerut să nu poarte curcurbeul, simbol al activismului homosexual, pe uniforme, deoarece le încalcă credințele religioase.

Magazinul respectiv a introdus noul simbol în aprilie 2019 și de-atunci, cele două femei au făcut repetate cereri – atât în scris cât și verbal – pentru ca să li se permită să poarte alte uniforme, deoarece „au credința sinceră că homosexualitatea este un păcat”.

„Îi respect pe cei care au alte opinii și sunt fericită să muncesc alături de alți care au dorința de a purta acel simbol. Sunt bucuroasă să cumpăr alt șorț pentru a mă asigura că nu există greutăți financiare asupra Kroger”, a scris una dintre femei într-o cerere adresată conducerii în mai 2019.

Din păcate, așa cum arată sursa citată, cele două femei au fost pedepsite de mai multe ori, iar în final au fost concediate: Trudy Rickert a fost dată afară pe 29 mai 2019, iar Brenda Lawson pe 1 iunie în același an.

Lanțul Kroger se mândrește cu angajamentul pentru incluziunea și egalitatea persoanelor LGBTQ, obținând punctaj maxim la capitolul susținere pentru angajații din această categorie, în Indexul Egalității Corporatiste (Corporate Equality Index).

Compania este acuzată că a încălcat o lege care spune că este ilegal ca un angajator „să discrimineze împotriva oricărui individ cu privire la compensațiile, termenii, condițiile sau privilegiile contractului său, din cauza rasei, a culorii, religiei, sexului sau a originii etnice”.

Compania Kroger nu a comentat acuzațiile aduse, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite