luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATERaportul FBI care investiga implicarea Rusiei în campania de alegere a lui...

Raportul FBI care investiga implicarea Rusiei în campania de alegere a lui Donald Trump a fost deschis pe informații false

Un raport mult așteptat a criticat ferm modul în care FBI a gestionat ancheta privind presupusele legături dintre Rusia și Donald Trump în campania prezidențială din 2016, conform BBC.

Într-un raport de 306 de pagini, consilierul special John Durham a spus că ancheta agenției nu are „rigoare analitică”. El a concluzionat că FBI nu deținea dovezi de legături între campania lui Donald Trump și Rusia înainte de a lansa o anchetă.

FBI-ul a spus că a abordat problemele evidențiate în raport.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

În raport, Durham  a acuzat FBI-ul că acționează pe baza „informații brute, neanalizate și necoroborate”.

Printre greșelile de investigație pe care le-a făcut s-au numărat cazuri repetate de „prejudecată de confirmare”, în care a ignorat informațiile care subminau premisa inițială a investigației.

Raportul a remarcat diferențe semnificative în modul în care FBI a gestionat ancheta lui Trump în comparație cu alte anchete potențial sensibile, cum ar fi cele care o implicau pe Hillary Clinton.

„Departamentul [de justiție] și FBI nu și-au îndeplinit misiunea importantă de strictă fidelitate față de lege”, concluzionează raportul.

Ancheta FBI asupra presupuselor legături dintre campania lui Trump și Rusia, care a fost efectuată de consilierul special Robert Mueller, a condus la zeci de acuzații penale împotriva personalului și asociaților campaniei Trump pentru infracțiuni, inclusiv hacking informatic și infracțiuni financiare.

Totuși, nu a constatat o legătură între campania lui Trump și Rusia pentru a influența alegerile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un mesaj pe platforma sa de socializare, Truth Social, Trump a spus că raportul Durham a arătat că „publicul american a fost înșelat”. El a citat concluzia raportului că nu au existat suficiente dovezi pentru a justifica o investigație completă de către FBI. Donald Trump susține de mult timp că membrii „Statului Adânc” îl țintesc în mod nedrept.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE