joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Raed Arafat s-a apucat să instaleze geamanduri în formă de...

VIDEO | Raed Arafat s-a apucat să instaleze geamanduri în formă de cruce pe litoralul românesc. Șeful DSU s-a arătat deranjat că presa și cetățenii nu au fost receptivi la această idee și au considerat-o „macabră“

Raed Arafat apără geamandurile cu cruce, în număr de cinci, apărute pe litoral, și le răspunde criticilor că acestea au un impact mai mic asupra oamenilor decât vederea unui înecat scos din valuri.

​​„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialiști, și finanțat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Că să fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roșie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanță, iar când te apropii de ea și mai mult, poți citi și textul de avertizare, atrăgându-ți atenția că deja ești foarte aproape de pericol”, a scris Arafat pe Facebook.

Șeful DSU precizează că un număr de 5 geamanduri cu cruce au fost distribuie 2 la Mamaia, una la Eforie Nord/Eforie Sud, una la Vama Veche și una la Saturn.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cu siguranță a vedea o geamandură roșie cu o cruce de la distanță are un impact mult mai mic decât a vedea sub nasul tău, și a copiilor tăi, cum se scoate un înecat de către Salvamar și pompieri și ulterior încercarea de a-l readuce în viață în public de către echipajele SMURD și ale Ambulanței. Este mult mai traumatizant pentru un adult, și mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare și o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandura la distanță care îi avertizează pe aventurierii, pentru ultima dată, înainte de a se transforma într-un înecat salvat, înecat resuscitat, cu sau fără sechele, sau într-un decedat”, scrie Arafat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

El susține că aceia care critică inițiativa nu fac decât să descurajeze „inițiativele menite să vină în serviciul populației”.

​Geamanduri în formă de cruce, care au un mesaj pentru a-i atenționa pe turiști de pericolul de înec și anunță câți oameni au murit în mare anul trecut, au fost donate de Fundația pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc.

Cei mai mulți dintre ei refuză să le monteze, considerându-le neconforme și chiar periculoase. O asemenea geamandură a fost montată la Eforie, într-o zonă cu risc de înec, dar reprezentanții serviciului de salvamar din stațiune susțin că turiștii nu au ținut cont de acel mesaj. Mai mult, în timpul unei furtuni, partea de sus a geamandurii, în formă de cruce, a fost ruptă de valuri, conform Hot News.

Majoritatea posturilor mari de știri au vorbit despre această idee ca fiind una „macabră“.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Urmeaza sa amplaseze cruci in discoteci, bodegi, la untold, pe pachetele de tigari.
    Pe de o parte cred ca nu se poate amplasa oriunde (toamna iei crucea si o arunci in depozit?), pe de alta mi se pare ciudata reactia unora, adica de ce e macabru sa vezi crucea? E posibil chiar ca multi sa stea departe poate chiar si din superstitie.

  2. Cred că față de acest subiect răspunsul creștin ar trebui să fie ceva de genul “protestăm pentru asocierea simbolului creștinătății cu ideea de pericol. Cerem scoaterea imediată din uz a geamandurilor cu cruce”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE