luni, ianuarie 20, 2025
ACTUALITATERaed Arafat s-a apucat de campanii de informare privind sistemul de urgență,...

Raed Arafat s-a apucat de campanii de informare privind sistemul de urgență, după ce ministrul Sănătății a anunțat că îi va lua SMURD-ul din gestionare

„Încolțit ” de instanță, deoarece nu a putut dovedi cu acte că reprezintă oficial Departamentul pentru Situații de Urgență(DSU), dar și de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care vrea să treacă tot ce înseamnă „medicină de urgență” în subordinea Ministerului(SMURD, UPU, Salvamont, Ambulanța), medicul Raed Arafat a pornit o campanie de informare a populației cu privire la „sistemul de urgență” și rolul Departamentului pentru Situații de Urgență, relatează dcnews.ro.

Cu toate acestea, populația civilă nu are nicio putere de decizie cu privire la „mutarea” pe care o dorește ministrul Sănătății, fiind o schimare care stă strict în competența Ministerului și ține doar de descentralizare.

Arafat a cerut subordonaților săi să informeze populația cu privire la rolul pe care îl are medicina de urgență și, implicit, departamentul pe care îl conduce. El consideră că oamenii au percepții eronate despre acestea.

„Am solicitat colegilor din cadrul DSU să înceapă o campanie de informare prin care dorim să eliminăm conceptiile eronate si informatiile gresite despre cum functionează sistemul al cărui rol principal este salvarea de vieti.”, s-a exprimat Raed Arafat, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Raed Arafat nici nu vrea să audă de integrarea sistemului de urgență la Ministerul Sănătății. Reprezentantul DSU susține că și-a dovedit eficiența, mai ales în timpul pandemiei.

„Integrarea în Ministerul Sănătății  a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa cel puţin pe durata pandemiei”, a menționat Raed Arafat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că afirmațiile lui Arafat sunt ilogice. El i-a reamintit că Ambulanța și SMURD-ul desfășoară activități medicale, prin urmare, locul acestora trebuie să fie la Ministerul Sănătății, nu la Ministerul Afacerilor Interne, cum se întâmplă în prezent.

Medicina de urgență din România, total „diferită” de tot ce se întâmplă în alte state

„Medicina de urgență e o parte a asistenței medicale, care trebuie coordonată de Ministerul Sănătății, nu de MAI. Acest sistem nu există în nicio țară. Și în România trebuie la fel. Dar acest lucru trebuie construit treptat, nu se poate face peste noapte”, a transmis Alexandru Rafila, într-o declarație de presă.

Oficialul de la Minisiterul Sănătății(PSD) a avut această inițiativă, de a scoate medicina de urgență de la MAI, abia după ce președintele AUR, George Simion, a declarat că Raed Arafat va fi „pus pe liber”, dacă formațiunea politică pe care o conduce va ajunge la guvernare.

 

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Pana acum a vrut sa stam neinformați, simte amenințarea si Arafatul vrea sa ne informeze .. frumos. Sa justifice fondurile și banii pe care ii cheltuie,cu generalii și doctorii ,ofițerii ascunși prin Dsu sau alte locuri din MAI. . Oare de ce nu merge integrat în ministerul sanatati? Sa funcționeze ca un serviciu integrat în sănătate??? De ce doar integrat în Mai? Vrei o tara ca afara? Dă-l jos pe ARAFAT. SMURDUL NU ESTE ARAFAT. SI NICI URGENTELE NU SUNT ARAFAT.

  2. arafat si-a facut cu brio datoria in plandemie, a intubat si bagat la saci de plastic o multime de romani. Datoria fata de stapanii lui nu fata de Romania

  3. Păi foarte multe sunt doar în România și nicăieri altundeva. Ce țări mai dau pensii speciale? Ce țări au așa de mulți bugetari și cu salariu dublu față de al celor ca li-l plătesc? Ce țări au aproape 1900 de generali la nici 70.000 de trupeți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE