marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPutin a fost reales cu 87%, după un scrutin previzibil

Putin a fost reales cu 87%, după un scrutin previzibil

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales pentru un nou mandat de șase ani la Kremlin, după numărarea a 99% dintre voturi, după ce a concurat într-un scrutin fără opoziție, notează Agerpres.

După numărarea a 99% dintre voturi, Putin are un procent de 87% , potrivit agenţiei oficiale ruse Ria Novosti care citează comisia electorală. Acesta este cel mai bun rezultat al lui Putin, la încheierea unui scrutin.

Adresându-se ruşilor într-un discurs rostit duminică noaptea, Putin le-a mulţumit celor care au mers la vot şi care au contribuit la crearea condiţiilor pentru „consolidarea politicii interne”, la doi ani de la declanşarea asaltului asupra Ucrainei şi adoptarea unor sancţiuni fără precedent de către Occident.

Acest scrutin care s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, a fost marcat de bombardamente ucrainene şi incursiuni ale unor luptători înarmaţi care susţin că sunt ruşi pro-ucraineni în regiuni de graniţa cu Rusia, precum şi de acţiuni de protest în secţiile de votare de vot.

Putin, care va putea candida din nou după acest nou mandat pentru a rămâne potenţial la putere până în 2036, i-a salutat în discursul său pe soldaţii care luptă în Ucraina şi care „îşi riscă viaţa” pentru a “proteja teritoriile istorice ale Rusiei”.

El a declarat că trupele sale au un avantaj împotriva forţelor Kievului pe frontul din Ucraina, promiţând încă o dată că obiectivele Moscovei vor fi „atinse”. „În ansamblu, iniţiativa aparţine în întregime forţelor armate ruse şi, în unele regiuni, oamenii noştri sunt pe cale să distrugă inamicul”, a spus Putin în discursul televizat

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE