ACTUALITATEUngaria va accepta embargoul petrolier împotriva Rusiei, numai dacă UE oferă soluții...

Ungaria va accepta embargoul petrolier împotriva Rusiei, numai dacă UE oferă soluții de atenuare a efectelor

Guvernul maghiar dorește ca livrările de petrol prin conducte să fie exceptate de la aplicarea embargoului petrolier împotriva Rusiei propus de Comisia Europeană, întrucât aceasta din urmă nu a venit cu nicio soluție menită să atenueze efectele negative ale unui asemenea embargo asupra economiei ungare, a declarat miercuri ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, relatează agenția MTI și postul CNN, citate de Agerpres.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Szijjártó a subliniat că propunerile formulate de Bruxelles, dacă ar fi acceptate în forma lor actuală, ar ”demola complet” actuala securitate energetică stabilă a Ungariei și în plus ar provoca o creștere a prețurilor combustibililor cu 55-60%.

„Am spus clar că am putea vota propunerea numai dacă Bruxellesul propune o soluție pentru problema pe care ei au creat-o. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Așteptăm o soluție nu doar cu privire la transformarea rafinăriilor noastre care ar costa sute de milioane de dolari, nu doar cu privire la creșterea capacității conductei petroliere din Croația către Ungaria care ar costa de asemenea sute de milioane de dolari, ci și cu privire la viitorul economiei ungare, întrucât, așa cum am mai spus, actuala propunere echivalează cu «o bombă atomică» pentru economia ungară”, a precizat șeful diplomației ungare.

Discuțiile purtate până în prezent pe acest subiect cu Comisia Europeană au arătat clar că „Bruxellesul nu are nicio soluție pentru aceste probleme”, a deplâns el. Prin urmare, guvernul de la Budapesta își menține poziția conform căreia sancțiunile împotriva Rusiei să se poată aplica numai pentru rutele maritime, a încheiat Szijjártó.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ungaria importă în prezent din Rusia 65% din petrolul și 85% din gazele naturale pe care le consumă. Tot ministrul de Externe maghiar a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că Ungaria va folosi schema de plată în ruble impusă de Moscova drept condiție pentru a plăti gazele și petrolul provenite din Federația Rusă, această situație fiind decisă de „infrastructură”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate