joi, septembrie 21, 2023
OPINIIProteste, politică și complicitatea cu inamicul în numele purității

Proteste, politică și complicitatea cu inamicul în numele purității

Având în vedere discuțiile iscate de protestul din 2 octombrie 2022, consider că e necesar ca niște lucruri să fie spuse clar, indiferent cât i-ar supăra pe unii.

Am văzut opinii vehemente, critici dure împotriva AUR, dar și exprimări așa-zis neutre. Toate, bineînțeles, în numele acelorași principii pe care le promovează și AUR, critica având rolul – ni se spune – de a apăra aceste nobile idealuri, ca nu cumva să le întine Simion & co.

Oameni buni, politica este un război dus fără arme și violență. Este amuzant, dacă n-ar fi sinistru în același timp, să vezi cum oameni care pretind că sunt în aceeași tabără îi atacă pe colegii lor. În România, situația e simplă: avem arena politică numită Parlament. Pe cine avem în arenă? De partea globalismului avem partidul-stat, format din cele două aripi ale PCR, plus Securitatea. De partea națională avem opoziția. Prin opoziție vorbim doar de AUR, pentru că USR este o anexă a partidului stat.

În aceste condiții, nu există cale de mijloc: ori lupți împotriva globalismului, încercând să te opui partidului-stat, ori nu.

Ești mulțumit de partidul stat? Stai acasă. Nu ești mulțumit? Atunci faci ceva împotriva lui. Iar cea mai eficientă și sigură cale de a face asta este de a te alia sau a sprijini AUR în Parlament.

O să ziceți că nu-i așa, că se poate acționa civic. Serios? Unde s-a schimbat ceva politic, doar prin civism? Nicăieri.

Întotdeauna, civismul a fost folosit politic de cineva. E și firesc. În democrație, legile se fac în Parlament. Protestele și acțiunile civice au rol de PRESIUNE asupra puterii POLITICE. Adică urmăresc să ajute, într-un mod disimulat și neparlamentar, o forță aflată în minoritate politică.

Deci, argumentul „civic” vs „politic” este FALS. Este o prosteală. În contextul de față, protestele „civice” față de PSD-PNL-UDMR reprezintă, de fapt, susținerea POLITICĂ a acestei puteri. Punct. Nu există altă variantă.

E și logic: să folosești resurse de timp, de oameni și materiale pentru a face ceva care NU provoacă răni adversarului este în folosul, numai și numai al adversarului.

Așadar, bătălia este doar politică. Măcar din acest punct de vedere, alternativele la AUR sunt măcar oneste. Ei admit că nu-i susțin p-ăștia și și-au făcut și ei propriul vehicul politic. Că, prin acest gest, rup tot din electoratul AUR, nu de la „partidul stat ” globalist, e altceva. Aici, „partidul stat” a avut grijă să-și legendeze grupări satelit. PSD-ul a avut mai multe și a înființat „fronturi suveraniste”, APP-uri și alte șoșocisme. Sărut mâna doamna Budeanu!

PNL-ul nu a stat degeaba și l-a lansat pe orbită pe…Orban.

Și care-i legătura cu pozele de mai jos? În stânga îl avem pe Negruțiu de la Digi 24 și în dreapta pe Anca Alexandrescu de la Realitatea. Primul este un cunoscut globalist, o furnicuță care face tot ce i se spune, care susține exact ce trebuie.

În schimb, doamna Alexandrescu „talks the talk”, cum zice americanul. Ea combate globalismul, luptă și face și drege. Dar vedeți textele de pe burtieră? Sunt IDENTICE.

Cu alte cuvinte, și doamna Alexandrescu – deși se luptă de fațadă – în realitate promovează limbajul inamicului. Pentru că prin limbaj măsori și cataloghezi realitatea. Deși dânsa vorbește de ce vrem să-auzim, în realitate lucrează la statornicirea percepției pe care o vrea globalismul.

Așa sunt și mulți dintre „luptătorii” pentru neam și țară, care critică acum. Ei zic că sunt critici pentru a apăra „puritatea principiilor”, dar în realitate, lovesc doar în cei care au cea mai mare șansă în lupta cu „partidul-stat”.

A greșit AUR până acum? Sigur! Va mai greși? Cert! Dar E NORMAL.Dar cine n-a greșit? Vorbesc de greșeli cei care sunt „naționaliști” de 30 de ani, timp în care s-au ocupat cu pomenile și defilările? Vorbesc de greșeli cei care au demonstrat, în 15-20 de ani, că nu pot să treacă de stadiul de sectă cu 0,5% în sondaje?

A greși și va mai greși AUR? sigur! Dar tot „puritanii” au cerut oameni noi în politică. Păi dacă ești nou, cum să nu greșești? Dacă aduci oameni cu experiență, atunci tot ei îți spun că „te-ai vândut sistemului”.

Din păcate, sunt și oameni de bună credință, orbiți de orgolii. Dacă nu ești ca ei, 100%, mai bine să câștige inamicul. Ai 95% idei comune? Prea puțin, ești „trădător”! Am o veste pentru voi, aștia: asta e rețeta sigură și certificată pentru distrugere, mai ales în cazurile – ca al nostru – în care resursele sunt puține și rare.

Dar, nu contează. Dați mai departe în aceia care încearcă – mai bine sau mai rău – să facă ceva CONCRET. Și mai ales în cei care au avut cele mai mari rezultate din ultimii 30 de ani.

Ca să avem ce povesti, când ne vom întâlni cu toții în pușcăria globală pe care ne-o pregătește „partidul-stat”. Și-acolo să vă aud invocând „fatalismul istoriei”, „oamenii răi care nu ne-au lăsat”, bla, bla, bla

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

 1. nationalistii si patriotii adevarati nu sunt aia care trambiteaza asta. Ma intereseaza fapte de patriotism, nu vorbe. Gasesti cativa in fiecare partid probabil, inclusiv in Pnl psd sau usr.
  Activitatea parlamentara a aur sau sosoaca nu arata patriotism faptic, ci doar vorbe si PR. Dl Somanescu ne sugereaza ca doar la putere ar fi securisti, sper ca e doar o naivitate

 2. Sunt de observat detalii interesante: Siteul lui Cosmin Gusa Solidnews injura AUR si pe Simion dar promoveaza partidul Coalitia Pentru Natiune. Anca Alexandrescu de la RealitateaTV il injura pe Simion de la nunta incoace, vorbind chiar de “pericolul extremismului” (!?) in legatura cu ridicarea miscarilor suveraniste in Europa. Tot Anca Alexandrescu i-a invitat de multe ori in emisiune pe Liviu Dragnea si pe Calin Georgescu. I-a menajat foarte mult, pe Dragnea l-a cocolosit cat a putut, ca vai sa nu se enerveze cumva ca e sensibil. Cu Georgescu a flirtat vorbind ca in filme. In schimb cand aude de Simion turbeaza, nu vi se par ciudate aceste diferente? Pe Dragnea nu il acuz ca e globalist, doar ca a fost ipocrit si a jucat la mai multe maini si asta la costat totul. Pe Georgescu Anca Alexandrescu l-a tot intrebat daca e mason, acesta a ocolit raspunsul vorbind lemne. Dorin Iacob in schimb pare un tip onest, e mult mai echilibrat decat Anca.
  Calin Georgescu e agent al globalismului, la fel ca Aleksandr Dughin, au si comunicat intre ei. Georgescu facea propaganda new age in cuvantarile sale, dadea si citate din Osho, atacand chiar si biserica care ar fi o institutie care controleaza mental populatia in loc sa o lase sa se dezvolte liber spiritual. Aceasta e o teza masonica intalnita la newageisti, marxisti si anarhisti. Calin Georgescu e un actor care a invatat o poezie, se vede ca nu e in stare sa o dezvolte, repeta aceleasi generalitati si clisee.
  Feriti-va de falsi suveranisti ca Diana Sosoaca care e un actor pus sa duca miscarea nationalista si conservatoare in derizoriu prin isterie si caricaturizare. Maica-sa e membra in Marea Loja Nationala si promoveaza dacismul ezoteric si ocultismul. Oana Lovin, Amalia Bellantoni si oportunistul Luis Lazarus sunt armata ei de teracota.
  Calin Georgrescu e un mason educat sa devina politician suveranist de fatada. Aleksandr Dughin e un cal troian al ocultismului masonic in ortodoxia rusa. Prin sincretismele absurde promovate in cartile lui amesteca nazismul, comunismul, anarhismul, ocultismul, satanismul, paganismul si teologia ortodoxa intr-o ciorba fara sens. Se incearca distrugerea culturii ortodoxe est-europene si rusesti din interior prin amestecuri absurde cu derapaje ocultiste sau marxiste. E mai eficient decat atacul exterior. Cand Troia nu poate fi cucerita bagi un cal in cetate cu soldati ascunsi in statuie. La fel a fost la noi mascarada dacismului lui Napoleon Savescu, agent american care zicea ca noi nu suntem crestini ci “vedici”, apoi Daniel Roxin care a pus bazele unui dacism new age asemanator celtismului new age scriind carti despre pietrele magice ale dacilor sau promovand documentare despre puterea energetica a cristalelor. Dacomania este folosita pentru a distruge traditia crestina care in Romania a pastrat una dintre cele mai pure si autentice identitati pravoslavnice. Trebuie facuta distinctia intre dacomania subversiva si domeniul istoric obiectiv al dacologiei/tracologiei de care se ocupa istorici seriosi gen Leonard Velcescu. Congresele de dacologie ale lui Savescu au fost sponsorizate de fratii Paunescu (patronii de la Intercontinental unde se tineau intalnirile) care au relatii cu lojile masonice din Bucuresti. Toate lojile masonice din lume sunt afiliate imperiului globalist, fara exceptie.
  E posibil ca Cosmin Gusa, Anca Alexandrescu si Liviu Dragnea (Teodor Melescanu sfetnicul lui din umbra, impreuna cu Adrian Severin au mers la conferinte cu politologi chinezi) sa fi fost preluati de suveranismul de filiera ruso-chineza, diferit de cel autohton sau de cel care are legaturi cu suveranistii europeni sau cu Trump (Cristian Terhes e omul lui Trump si are relatii cu Simion, sper sa intre in AUR). E doar o ipoteza, oricum e de vazut ce se petrece mai departe.

 3. AUR trebuie totuşi să explice cum s-au produs greşelile respective, cine e răspunzător şi cine e tras la răspundere. Nu trebuie nimeni decapitat, nici să discutăm doar despre asta, dar parcă nici să zici că scandalul e provocat de PSD nu merge. Nu că se fac greşeli e rău, ci că se ignoră şi se îndreptăţesc greşeli pare grav tare.

 4. Pe de-o parte înțeleg că se pune încontinuu placa cu “extremismul” ca să sperie lumea și să țina naivii ocupați cu dezvinovățirea, dar pe de altă parte unui om normal, sătul de toată gargara civilizată a ultimilor prea-mulți ani, nu cumva în adâncul sufletului a ajuns să-i surâdă tocmai ideea un Țepeș care în sfarșit să-mpartă cetele? Iar disperarea asta a mediei care parcă nu mai are cu ce altceva să defileze nu cam aduce a cuțit la os? Nu știu dacă n-ar trebui cumva să se mai și întoarcă roata și să mai trăiască și guvernanții și media în frica poporului, deci să nu se mai grăbească lumea așa repede să-i asigure de cât sunt de inofensivi.

  Apoi critica n-aș zice că-i toată musai rea. Poți vorbi de întinarea purității și ca sfat bine intenționat pentru viitor, cu condiția să nu vorbești la pereți. Într-un fel e chiar bine că pe-aștia nu-i duce capul la nimic mai mult decât copilarisme de genul “și eu votam AUR dar m-au dezamăgit, mi-am luat jucăriile și am plecat, sâc!, faceți și voi ca mine”. Or mai fi și dezamăgiți cronici care mai bine zic cinic din start că-s acri strugurii de teamă ca o vor mai constata apoi iar, a nu știu câta oară. Oarecum de înțeles…

  Și rămân totodată la ideea pur metaforică și fantezistă că asemenea unui SSIJ pentru controlul Justiției ar trebui să existe și un control de către popor al politicienilor, oricare ar fi ei. De morală nu mai poate fi vorba, părinți parcă n-au și deja nici pușcăria nu-i mai sperie. Să ia regulat SPPul o pauză și să-i lase la frăgezit, dacă altfel nu se mai poate. Măcar instinctiv să smucească aducându-și aminte, măcar de frică să mai știe.

 5. ” și complicitatea cu inamicul în numele purității ”
  si ne-ati dat-o pe Dana Budeanu,
  cam putzin:

  -s-a mascat Putin macar o singura data?

 6. Eu cred că sunteți naiv în ceea ce privește AUR, nu vă suspectez de rea-credință. Există multiple voci în opoziția civică…acestea susțin că AUR este un produs al sistemului, iar Simion un acoperit. L-am urmărit și eu atent pe Simion. Este un tip extrem de abil, nu pot spune că am observat devieri clare. Iar cu nunta aia câmpenească a dat o lovitură de imagine fantastică! Dar…ce oameni are Simion în partid? Lavric (mai treacă-meargă, măcar este un intelectual)? Tănase? Târziu?!…Pe lângă zeci de anonimi care s-au trezit parlamentari AUR…sigur că or fi și oameni de bună-credință printre ei, cinstiți, dar eu nu cred că AUR este răspunsul la nevoile conservatorilor români. Nu mai cred asta. Un partid răsărit din spuma mării….urmăriți-l pe Bogdan Vasile, spre exemplu, pe Youtube (nu știu dacă are facebook sau alte din astea, că eu n-am). Înțeleg că nu o agreați pe Diana Șoșoacă (iar eu sunt fan)…nu cred că aveți dreptate!
  În fond este atâta minciună și trădare în viața politică și socială de la noi și din lume, încât nu mai poți fi sigur de nimic! Cred însă că v-ați pripit cu laudele către AUR! Încă ceva…AUR își permite să cocheteze cu voturile pe gustul poporului asuprit și amărât, atât timp cât au numai 10%. EI ȘTIU CLAR CĂ VOTUL LOR NU CONTEAZĂ DECÂT LA IMAGINE! Am sentimentul că altfel ar vota dacă voturile lor chiar ar conta….Am mai văzut noi politicieni intrați în politică puri și neprihăniți, iar după traiul în bordelul politic au devenit cele mai mari curve!
  M-aș bucura enorm să aveți dreptate în ceea ce privește AUR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate