ACTUALITATEProtest în București împotriva restricțiilor: Peste 1.000 de persoane au mers spre...

Protest în București împotriva restricțiilor: Peste 1.000 de persoane au mers spre Palatul Cotroceni. S-a scandat „Jos Iohannis”

Peste 1.000 de persoane s-au strâns în București pentru a protesta împotriva restricțiilor, dar și pentru evenimentele care s-au petrecut vineri seară la Spitalul Foișor.

Manifestanții s-au strâns în Piața Universității, după care au mărșăluit până în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, unde au cerut demisia Executivului, a Ministrului Sănătății Vlad Voiculescu și a Secretarului de Stat și șef al DSU, Raed Arafat.

Ulterior, manifestația s-a mutat în fața Palatului Cotroceni, unde participanții s-au concentrat pe Președintele Klaus Iohannis. Vorbitorii au spus că nu vor accepta vaccinarea obligatorie.

La proteste a fost prezent și liderul AUR, George Simion.

„Îi felicit pe cei care au avut curajul să iasă în aceste zile în stradă…E penibil că a ajuns un stat în care milioane de oameni plătesc taxe pentru asigurările de sănătate să îi trateze în acest fel pe cei care susțin, prin taxe, sistemul de sănătate.

E penibil că un spital de ortopedie îşi schimbă peste noapte destinația. Este penibil că sutele de milioane pentru investiții în spitale, în facilități noi. Este penibil totul şi de aceea oamenii s-au săturat şi ies în stradă în ciuda restricțiilor absurde.

Cazurile au crescut, suntem tratați de parcă nu am avea propria conștiință, de parcă nu putem gândi cu propriile capete şi trebuie să ne sperie Guvernul.

Nu este bine deloc… Am văzut cum rata de infectare este crescută sau scăzută în funcție de interesele celor de la guvernare. Românii simpli nu mai au încredere în cifrele Guvernului pentru că, așa cum a spus ministrul Sănătății, ele sunt manipulate politic”, a declarat George Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite