vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEProiectul AUR de sprijinire a familiilor numeroase a primit aviz pozitiv în...

Proiectul AUR de sprijinire a familiilor numeroase a primit aviz pozitiv în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților

Inițiativa AUR care dorește sprijinirea familiilor numeroase a primit aviz favorabil în cadrul Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților, informează Departamentul de Comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor.

Inițiativa AUR vine în contextul declinului demografic accelerat care se înregistrează în România în ultimii zeci de ani, proces caracterizat de scăderea natalității și îmbătrânirea populației (cauzată, între altele, de emigrarea tinerilor în străinătate, pentru căutarea unui loc de muncă mai bun).

Proiectul prevede reducerea graduală a impozitului pe terenurile aflate în proprietatea unei familii, în funcție de numărul de copii al acesteia. Astfel, impozitul s-ar reduce cu 10% pentru familiile care au un copil în întreținere, cu 25% pentru cele care au 2 copii, cu 50% pentru cele care au 3 copii și cu 100% pentru acele familii care au în întreținere cel puțin 4 copii. De menționat aici este faptul că vârsta legală până la care părinții sunt obligați să își întrețină copii este de 26 de ani.

Reducerea impozitului pe terenuri are totodată în vedere și ideea de a ține cont de numărul de copii pe care o persoană sau o familie i-a avut în întreținere cel puțin 10 ani consecutivi, dar pe care acum nu-i mai are.

Astfel, reducerea impozitului pe teren ar urma să fie de 5% pentru persoanele/familiile care au avut un copil în întreținere, 10% pentru cele care au avut 2 copii, 25% pentru cele care au avut 3 copii, 50% pentru cele care au avut 4 copii și de 100% pentru persoanel/familiile care au avut în întreținere cel puțin 5 copii în întreținere în ultimii 10 ani, dar pe care acum nu îi mai au.

Inițiativa prevede totuși anumite limite. Astfel, reducerea totală a impozitului nu poate depăși valoarea a 6 salarii minime brute pe țară garantate în plată.

„Vrem să ne ținem familiile tinere în țară, iar pe cele care sunt în străinătate să le aducem înapoi acasă.  Putem face acest lucru dacă proiectul AUR prin care impozitul pe terenuri să se reducă procentual în raport cu numărul de copii pe care o persoană sau o familie îi are în întreținere este votat de Camera Deputaților.  Putem crește natalitatea, putem reduce emigrația, putem să ne readucem acasă tinerele familii și putem avea o creștere a forței de muncă. Dar avem nevoie de curaj și de o viziune precum cea pe care AUR o propune”, susține George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor

„Prioritatea noastră o reprezintă sprijinirea familiilor cu copii, dar și îmbunătățirea situației demografice din România.  Inițiativa AUR va ajuta tinerii din România să îşi întemeieze o familie, să îşi facă un trai şi să îşi construiască un cămin aici, în ţară, să îşi asume creşterea a cât mai mulţi copii.”, a declarat Claudiu Târziu, liderul al grupului AUR din Senat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. deci AUR sustine masuri care vor creste poluarea, amprenta de co2 a tarii, incalzirea globala, suprapopularea planetei. Ce va zice zeita natura despre astfel de idei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE