ACTUALITATEProgramul complementar Serile Fotogeografica 2020 va cuprinde un film despre drama românilor...

Programul complementar Serile Fotogeografica 2020 va cuprinde un film despre drama românilor de peste Prut : „Golgota Basarabiei. Dosarele comunismului – documentar despre terorile regimului stalinist”

Programul complementar Serile Fotogeografica 2020 se va încheia cu două documentare de excepție, despre distrugerea identității românești și rezistența culturală, informează un comunicat de presă.

Astfel, luni de la ora 14 decembrie 2020, la ora 18:30 se va difuza filmul: “Golgota Basarabiei. Dosarele comunismului – documentar despre terorile regimului stalinist”.

Filmul documentar “Golgota Basarabiei”, prezintă drama neamului românesc de peste Prut în timpul regimului totalitar sovietic. În România, pelicula „Golgota Basarabiei-Dosarele comunismului” a putut fi vizionată în premieră în data de 23 noiembrie 2010 la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. Evenimentul online este aici.

Marți de la 15 decembrie 2020, ora 18:30 va fi difuzat filmul „Casa de Cultură a Studenților București, bastion de rezistență culturală”, documentar realizat de Paul Bordaș

O scurtă istorie în imagini despre rolul și misiunea acestei instituții de cultură etalon. … în România sunt 15 case de cultură ale studenților, adevărate pepiniere ale culturii românești, în care au activat și s-au lansat nume de rezonanță ale scenei și nu numai, din domeniul artelor teatrale și vizuale, muzicii și dansului, folclorului și educației într-o multitudine de forme, nume și personalități care coordonează în prezent diverse instituții de cultură de importanță națională, ori nume care au contribuit la prestigiul cultural al României – adevărați ambasadori culturali. Evenimentul este aici.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături pe parcursul celor 32 de evenimente culturale din cadrul programului cultural complementar intitulat ”Serile Fotogeografica”, unde am avut invitați de prestigiu și documentare de exceție din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, artei fotografice și activități de conștientizare publică, evenimentle ce pot fi urmărite pe pagina de facebook a Fotogeografica.

Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești, laureată a Galei Tineretului din România.

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au făcut expoziții personale. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat.

Lucrările Salonului Național de Fotografie pentru Tineret Fotogeografica 2020 pot fi vizionate în continuare pe www.fotogeografica.ro, în galleria on line.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...