luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEGimnastica are nevoie de sprijinul românilor. Pentru prima dată, participarea la Jocurile...

Gimnastica are nevoie de sprijinul românilor. Pentru prima dată, participarea la Jocurile Olimpice este condiționată de donații

Federația Română de Gimnastică(FRG) a anunțat că se confruntă cu cea mai mare criză financiară de până acum. Pentru prima dată, acest for aflat în subordinea Ministerului Sportului nu are bani suficienți pentru a trimite gimnastele române la Jocurile Olimpice, potrivit evz.ro. Astfel, s-a lansat o campanie de donații, susținută inclusiv de fostele gimnaste din România.

„Suntem într-o situație la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanțare istorică. Este singurul apel pe care îl facem. Ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situația este gravă”, a declarat Carmencita Constantin, președinta FRG, pentru sursa menționată.

Ministrul Sportului a susținut public, încă de anul trecut, că își dorește relansarea gimnasticii, însă reprezentanții FRG susțin că sursele sunt insuficiente.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În ultimii ani, performanțele gimnastelor au scăzut semnificativ față de anii anteriori, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, când țara noastră a ocupat  locul 10 la Campionatele Mondiale de la Stuttgart (2019). În trecut, România era pe podium, cu o echipă completă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Anul acesta, FRG a primit 4,85 milioane lei, faţă de 7,5 milioane, bugetul alocat în anul 2021, arată datele Ministerului Sportului. Eduard Novak, ministrul Sportului, susține că performanțele au făcut „diferența” la alocarea banilor.

Sindicaliștii din Sport au cerut transparența la alocarea banilor pentru sport

Federația Română de Canotaj a primit cei mai mulți bani de la Ministerul Sportului, în anul 2022,14.550.000 lei (faţă de 11.000.000 lei în 2021).  Federaţia Română de Judoa încasat 7.750.000 lei (faţă de 5.200.000 lei în 2021), iar Federaţia Română de Baschet a primit 7.000.000 lei (faţă de 4.727.000 lei în 2021).

Reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret(SNST) a acționat în judecată Ministerul Sportului, tocmai pentru a face publice toate sursele de finanțare. Ei susțin că oficialii acestei instituții se feresc de transparența tuturor surselor de finanțare pentru sport.

„SNST a solicitat unele informații ce fac parte din categoria informațiilor de interes public, documente în legătură cu administrarea fondurilor publice, dar ministerul a refuzat să răspundă. Nici după ce s-a ajuns în instanță conducerea Sportului nu a cedat, a alocat resurse și personal, s-a luptat cu toate puterile să țină ascunse documentele publice.  Acum, Ministerul Sportului nu mai are ce face, a pierdut și este obligat de instanță, definitiv, să transmită sindicatului toate informațiile solicitate”, au transmis reprezentanții SNST.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. După poza batjocoritoare cu gimnaști pot să-mi dau seama ce-i poate capul Carmencitei și că gimnastica este cu un picior în groapă.
    Parcursul ei profesional arată limpede că are treabă cu serviciile.
    „De 3 luni, Carmencita Constantin isi imparte activitatea intre Federatia de Gimnastica si compania pe care o conduce, General Electric – GE Power, unde are in subordine 500 de angajati. Timp de 7 ani a activat ca reprezentant al Romaniei in cadrul grupurilor de lucru ale Comisiei Europene pe probleme de energie, calitatea mediului, schimbari climatice, finantari UE. Este absolventa a Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea Energetica, detinand un Masterat in Management si Leadership Program GE – USA Corporate si un portofoliu de peste 70 de cursuri profesionale. Este Doctor in Stiinte, avand specializarea in Finantarea proiectelor de investitii.”

  2. Maghiarul asta a luat-o pe urmele useristilor: milogeala la popor.
    Cum nu sunt bani? Ia uite ce de bani sunt alocati armatei si serviciilor secrete, ce de bani sunt pentru refugiatii ucrainieni, ce de bani se dau presei mituite… Cum nu sunt bani? Nu stii sa ceri, maghiarule! Marș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE