ACTUALITATEVIDEO | Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș în fața Ursulei von der Leyen:...

VIDEO | Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș în fața Ursulei von der Leyen: Sub conducerea dumneavoastră, UE a devenit dintr-un spațiu al libertății, un lagăr

Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș, a ținut un discurs în fața președintei Comisiei Europene, în care a acuzat-o pe Ursula von der Leyen că sub mandatul său, „UE a devenit dintr-un spațiu al libertății, un lagăr”.

Chris Terheș i-a amintit că civilizația europeană s-a născut și din valorile iudeo-creștine, lucru pe care ea l-a omis în discursul său din 2019.

„Stimată doamna președintă Von der Leyen, în 2019, când ați candidat pentru poziția pe care o ocupați acum, ați spus în acest Plen, și citez: «fundația civilizației europene este filozofia greacă și dreptul roman». Ce nu ați menționat în acel discurs este rolul fundamental pe care creștinismul și, implicit, valorile iudeo-creștine l-au avut în dezvoltarea «civilizației europene». Pe baza acestor valori creștine și a credinței că toți oamenii sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat «drepturile fundamentale și inalienabile», care au fost ulterior specificate în tratate și convenții, precum și în constituții și legi naționale. Reducând civilizația europeană doar la filozofia greacă și dreptul român, și ignorând valorile iudeo-creștine, veți găși argumente pentru inechitate și sclavie, cum era în Grecia antică, și tiranie, cum a fost în Roma antică. Sub conducerea dumneavoastră, din păcate, Uniunea Europeană a devenit, dintr-un spațiu al libertății, un lagăr, în care oamenii nu mai pot călători, mânca în restaurante sau merge la un film dacă nu au «certificatul verde».Va solicit să promovați și să apărați în Uniunea Europeană moștenirea și valorile creștine, conform cărora toți suntem creați egali de Dumnezeu si născuți liberi. Mulțumesc”, a spus Terheș.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Discursul său a fost foarte bine primit pe internetul românesc, fiind distribuit de mii de persoane, până acum.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. Și Ursula să-i fi răspuns: De acord, domnule Terheș! De aceea și urmărim să scoatem din programele școlare operele clasice din Grecia și Roma antică, îmbibate de inechități, sclavie și tiranie. Și suntem creați egali, firește, de aceea toți votăm, nu ca acei barbari sus-menționați. Cât despre libertăți, propun chiar să mai renunțam la responsabilități ca să le facem loc. Să putem avorta și să ne alegem genul în voie, deci, fără constrângeri. Cât despre valorile iudeo-creștine, stați liniștit că am vorbit cu Fondul Monetar Internațional și României îi este deja practicată o dobândă consistentă, mai mare decât cea însumată a altor 22 de state europene . Cu plăcere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...