ACTUALITATEPrognoză meteo. Cum va fi vremea pe 3 decembrie: ploaie înghețată la...

Prognoză meteo. Cum va fi vremea pe 3 decembrie: ploaie înghețată la București

Peste noapte avem parte de ninsori prin Moldova, prin Oltenia, iar pe parcursul zilei vom avea și „freezing rain” (ploaie care îngheață) inclusiv în zona Bucureștiului.

Pe parcursul zilei de mâine în zona țării noastre va acționa tot un câmp de presiune ridicată, asociată anticiclonului este european, cu centrul baric Xavier poziționat în Rusia.

Din punct de vedere al circulației, masa de aer rece care a staționat deasupra țării noastre zilele trecute este acum înlocuită de o masă de aer cald, care va duce abaterile termice pozitive la valori de +4 spre +6 grade.

Temperaturi:

Urmează o nouă noapte rece, cu minime care vor pleca de la valori de –0, –2 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, nordul Crișanei și Maramureș, în timp ce prin nordul Munteniei, al Olteniei, prin Transilvania și zonele montane vorbim de minime de la –4 spre –6, –7 grade. Prin Banat, nordul și estul extrem al Dobrogei vom avea valori pozitive, de la 1 spre 3 grade.

Temperaturile maxime nu trec de 0 – 2, 3 grade prin Oltenia, Muntenia, Moldova, estul Dobrogei, iar în zonele montane dar și cele deluroase la Moldovei vom avea maxime diurne negative (-0 spre –2 grade). În Banat, Crișana, Maramureș. Transilvania vorbim de cele mai ridicate maxime ale zilei, de 4 – 6 grade.

Nebulozitate:

Din punct de vedere al nebulozității, România va fi mâine împărțită în două: Banatul, Crișana, Maramureșul, Transilvania și zonele montane au parte de o zi cu mult cer senin și mult soare, în timp ce în Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea norii joși persistă pe tot parcursul intervalului de prognoză. Spre finalul zilei nebulozitatea joasă își face simțită prezența și prin Banat, Crișana și Maramureș (grad de acoperire de 50%).

Ceață:

Pe timpul nopții avem condiții de ceață prin vestul Dobrogei, prin sudul extrem al Olteniei și Munteniei, pentru ca, odată cu orele dimineții, condiții de ceață cu depunere de chiciură să avem și prin restul Munteniei dar și prin Moldova. Seara și finalul zilei readuc ceața prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Precipitații:

– Pe timpul nopții avem condiții de ninsori prin Oltenia, prin zonele montane, prin Moldova, în timp ce prin nordul Dobrogei avem ploi. Pe parcursul dimineții, ninsorile din Oltenia se transformă în lapoviță și ploaie care îngheață, ploaie care îngheață urmând să avem și prin Muntenia, inclusiv în zona Bucureștiului. Prin Moldova vor continua ninsorile. Finalul zilei mai aduce ploaie care îngheață prin Orientali și Apuseni.

Continuarea este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...