marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu: Niciodată, de la căderea comunismului, adică începutul anilor ‘90,...

Prof. Dan Dungaciu: Niciodată, de la căderea comunismului, adică începutul anilor ‘90, practic acum o generație, nu a existat o conjunctură externă mai favorabilă apropierii dintre București și Chișinău. Eu sper din tot sufletul că nu o vom mai rata și de data asta

Pe 27 martie sărbătorim Unirea Basarabiei cu România, act petrecut pe 27 martie/9 aprilie 1918. Sărbătoarea Unirii Basarabiei cu România este consfințită și prin Legea nr.36/2017.

În acest context, profesorul Dan Dungaciu a oferit un interviu Ziarului Național de peste Prut, în care a vorbit despre contextul favorabil pentru revenirea Republicii Moldova la Patria Mamă.

Directorul Institutului de Științe Politice al Academiei Române (ISPRI) a spus că nu a existat o șansă mai bună pentru „apropierea” Bucureștiului de Chișinău din 1990 încoace.

„Deocamdată, poate, e cam devreme să ne pronunțăm explicit – depinde de cum se încheie războiul din Ucraina, de ce se va mai alege de perspectiva europeană, dacă Ucraina și R. Moldova își vor controla în final integral teritoriile, căci încă un „caz Cipru”, adică integrare europeană fără controlul întregului teritoriu, nu mai aste acceptabil la Bruxelles.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Un lucru pot să spun cu certitudine: niciodată, de la căderea comunismului, adică începutul anilor ‘90, practic acum o generație, nu a existat o conjunctură externă mai favorabilă apropierii dintre București și Chișinău. Eu sper din tot sufletul că nu o vom mai rata și de data asta. Când istoria îți bate la ușă, e bine să îi deschizi, altminteri trenul istoriei pleacă și nu mai știi când mai trece prin gara ta”, a spus Dan Dungaciu pentru Ziarul Național.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE