ACTUALITATEOglinda dezastrului: În doar 18 ani, România a pierdut 1 MILION de...

Oglinda dezastrului: În doar 18 ani, România a pierdut 1 MILION de copii care veneau în prima zi de școală. Peste 37.000 de clase a câte 25 de elevi au DISPĂRUT

Pe 13 septembrie 2021 a început școala. Așa cum a devenit tradițional, festivitățile au beneficiat de prezența oamenilor politici, de la miniștri la autorități locale.

Însuși Președintele Țării, Klaus Iohannis, a participat la deschiderea anului școlar de la Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei. De meserie profesor, Iohannis a vorbit despre organizarea concursurilor de director și de școala sub sceptrul pandemiei.

„A trebuit să ne adaptăm cu toții cât se poate de repede și de bine pentru a continua procesul de educație, concomitent cu apărarea sănătății anului. Și în acest an reînceperea anului școlar are loc din păcate tot sub spectrul pandemiei. Menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La rândul său, premierul Florin Cîțu (foto) a dansat și a făcut poze la Liceul „Gheorghe Lazăr” din București.

„Ce bine e să ne întâlnim aici în format fizic, depinde doar de noi să rămânem aşa tot anul. Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic anul acesta, din partea mea aţi văzut că este scenariul meu de bază”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ceea ce nu a menționat nimeni este faptul că toate aceste discursuri nu înseamnă nimic, în lipsa celor care ar trebui să beneficieze de sistemul școlar, de educație.

Oficialii dansează, populația României se evaporează

Mai precis, în România numărul copiilor care intră în sistemul școlar scade vertiginos. Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, institutul Național de Statistică și portalul de date deschise data.gov.ro, în prima zi de școală din 2021 au participat cei mai puțini copii din 2013 încoace.

Este vorba despre o pierdere a 929.184 de elevi, echivalentul a 37.167 de clase sau grupe de câte 25 de elevi/copii. În doar 18 ani.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În anul școlar 2003/2004 mergeau la școală 3.847.459 copii, în timp ce în 2021/2022 vor merge, conform estimărilor autorităților doar 2.918.275 de copii.

În procente, se cuantifică o scădere cu 24% a populației școlare în perioada analizată.

Această pierdere are efecte și asupra cadrelor didactice. Dacă în anul școlar 2003-2004 erau, potrivit ministerului Educației, 251.135 de cadre didactice în toate ciclurile de învățământ (preşcolar, primar de masă, învățământ special, gimnazial, liceal, profesional/SAM și postliceal), acum sunt cu 50.000 de mai puțini, respectiv 201.612 profesori. Datele Institutului Național de Statistică, pe de altă parte, indică faptul că în anul şcolar 2020-2021, personalul didactic din cadrul sistemului educațional a însumat 209.572 persoane.

Conform profesorului Vasile Ghețău,  președintele Centrului pentru Cercetări Demografice din cadrul Academiei Române, în 2050 vom avea o populație de 15-16 milioane de locuitori. În 1989, populația României era de 23 de milioane. Ar însemna o scădere severă, de aproape 30%, fără precedent pe timp de pace.

INS arată că în primele 6 luni din 2021 au avut loc cele mai puține nașteri din ultimii 10 ani. 2021 riscă să devină cel mai negru an din 1967 încoace, din acest punct de vedere.

Scăderea dramatică a nașterilor – cauzată atât de sărăcie, cât și de promovarea contracepției, inclusiv a avortului – precum și exodul populației au dus la acest dezastru demografic, în urma căruia poporul român riscă să dispară, fizic, din istorie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

 1. Nu sunt de vina nici conducatorii,nici saracia.De vina suntem NOI,cei de jos care ne ascundem lasitatea si ipocrizia in spatele lui Johannis,Citu si alti vremelnici.Cati dintre parinti isi duc copiii la Biserica sa asculte cuvantul Domnului,cati le mai punem in mana o carte,cati ii invatam istoria adevarata a Romaniei,cati ii invatam virtutile omenesti,moralitatea,cinstea ,solidaritatea,patriotismul?Foarte putini.Uitati-va cu atentie la imaginile de la Untold sa vedeti ce au devenit urmasii romanilor.Nici o speranta.

 2. O scădere severă, de aproape 30%, fără precedent pe timp de pace. Atâta doar că nu-i timp de pace, e o formă de război psihologic, poate chiar mai parșiv decât războiul de gherilă. Acum nu te mai atacă propriu-zis un dușman cu formă, ci pe tot felul de unde invizibile ți se bagă în cap tâmpenii lent-sinucigașe și te omori singur, fie tu, fie prin ai tăi. Și dezrădăcinarea tineretului, după atâta colonizare mentală, tot la uscături adulte va duce.

  De-asta și ideea de “revenire la normal” mi se pare ciudată.
  Cum să mai “revenim” când ca niciodată, parcă, elitele ne-au vorbit fățiș de (o parte din) ce-au de gând, de la resetare la control? Noi să ne prefacem că n-am auzit și să continuăm să trăim cu câinele turbat în curte, mereu sub sabia lui Damocles?
  Ș-apoi, la care “normal” să revenim? La cel care a și permis toate astea să se întâmple? Cu alte cuvinte, să le dăm șansa să-și perfecționeze manipularea ca dacă nu le-a ieșit cu noi, sigur să le iasă mai târziu cu copiii noștri, când bărbații vor fi și mai emasculați?
  Cineva tot va trebui să lupte. Concret. Mai bine noi decât ei.

  • daca oamenii au libertate si prosperitate prin munca libera nu este nevoie de o lege anti-avort.. asta imi aminteste de vremea impushktului. nu multumesc. nuciodata nu voi accepta o incalcare a drepturilor mele de a alege pentru nici o doctrina, nici macar religioasa. lasati oamenii liberi. odata cu libertatea vine normalitatea, iar oamenii vor dori sa aiba urmasi. ce urmasi sa iti doresti intr-o dictatura? sau intr-o societate unde regulile impuse vizeaza dreptul de a alege? ne intoarcem in dictatura ceausista acum? exista un termen in care se fac avorturi. in primele 2 luni. hai sa ne oprim aici. a umple Romania de copii facuti cu japca si aruncati in orfelinatele statului, pentru a-i abuza nu este o solutie. daca va amintiti, pe vremea impushkltului orfelinatele erau pline. OARE DE CE? NU REPETATI GRESELILE TRECUTULUI. INVATATI ISTORIA.

   • În cazul urșilor care au ajuns prea mulți și atacă oamenii spuneai să se tragă în aer, doar să-i sperie, că au drepturi. În cazul feților, prea puțini, să fie omorâți, ca ai tu drepturi. Mărine, Mărine…
    De-ai înțelege c-am ajuns aici și din cauza celor care și-au făcut din libertate un dumnezeu și se fac că uită că nu toate le sunt de folos. I-a orbit lumina neonului după căderea cortinei de fier și-au zis că-i soarele. De prea multă prosperitate și muncă liberă tot toarnă țiganii plozi? De sărăcie preferă românașii să nu-și strice mașina nouă și concediile și city-breakurile și tinerețea cu un copil? Erau mult mai bogați străbunicii noștri?

    Ce-i aia copil făcut cu japca? Vrei să spui părinți iresponsabili. I-a obligat cineva, de ce să nu-și asume? Știi iarna cum își pun tâmpiții cauciucuri de iarnă și au impresia că-s magice și au aceeași aderență ca pe timp de vară, deci pot merge la fel de repede? Ia să facem avorturile mai greu accesibile să vezi cum se responsabilizează vacile și nu se mai întind bete pe la festivaluri știindu-se cu spatele asigurat. Eventual dacă și mor câteva după unele operații nereușite acasă, brusc n-o să mai desfacă picioarele oricum, oricui. Știu, oribil, necivilizat, drepturi, democrație, valori europene, poți să scrii și cu litere mari, tot aia e.

   • Istoria spune că toate popoarele care au ajuns la destrăbălare si huzur au pierit.
    Dreptul femeii de a avorta se lovește de dreptul la viață al copilului. Până și Romanii aveau recunoscut acest lucru. Iar noi, popor creștin, ce facem?
    Omul este om, deplin cu suflet și trup (chiar dacă e microscopic trupul), din secunda conceperii. Orice acțiune de oprire a conceperii este crimă. Așa zisele anticoncepționale sunt AVORTIVE hormonale, usucă uterul ca să nu se lipească de el ovulul fecundat, adică omul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...