luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu despre refuzul admiterii în Schengen: România a fost umilită....

Prof. Dan Dungaciu despre refuzul admiterii în Schengen: România a fost umilită. E o umilință fără seamăn

Profesorul Dan Dungaciu, directorul ISPRI, a comentat probabila respingere a propunerii de primire a României în spațiul Schengen.

El a declarat că este vorba despre o „umilință fără seamăn” a țării noastre. Sociologul consideră că decizia de a nu primi România ține de hotărârea Occidentului de a crea o zonă tampon între Vest și Grecia.

„N-am intrat în Schengen. De ce? Din cauza Rusiei, din cauza…nici nu contează. România a fost umilită. E o umilință fără seamăn. În pofida evidențelor, n-aș vrea să cred că va fi decizia…sigur că se va încerca să fie împachetată: „Nu ne-au respins, ne-au amânat”. Cum era la reviste înainte, „Deocamdată, nu”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Problema României și a Bulgariei în Schengen este probabil, legată, de o chestiune un pic mai complicată. Chiar mai complicată decât chestiunea rusă. Dacă Occidentul decide că e nevoie de un buffer (tampon – n.r.) între noi și greci, România și Bulgaria trebuie să fie acel buffer. Dacă nu poți securiza Grecia și pui România și Bulgaria pe harta Schengen-ului terestru – există un schengen aerian și unul maritim – atunci oricine ajunge în Grecia, își ia o mașină și ajunge la Viena sau Berlin.

România și Bulgaria, în acest moment, un buffer pentru acei migranți care ajung în Grecia să nu ajungă spre Viena sau Berlin. E mai ușor de controlat spațiul Schengen aerian sau maritim. Terestru este aproape imposibil”, a spus Dan Dungaciu la Marius Tucă Show.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Nu consider că este o umilință, este rezultatul unei gândiri practice dpdv al interesului vestului.
  Să privim bine harta și să vedem că da, România și Bulgaria asigură un tampon între Europa de vest si Grecia dpdv al imigrației ilegale.

  Și noi ar trebui să gândim practic numai la interesul României. Sunt multe avantaje că nu suntem în Schengen, în principal faptul că ne putem controla frontierele. O națiune fără granițe nu este o națiune., spune Donald Trump și alții.

  Problema este că “problema imigranților” este provocată tocmai de vestul Europei. In 2015, Angela Merkel a chemat imigrantii și de atunci NIMENI nu a declarat oficial că UE NU PRIMEȘTE IMIGRANȚI.
  DE ce nu se duc acești imigranți – din Asia – în Arabia Saudită sau alte state asiatice bogate ? Pentru că acestea au spus FERM că nu primesc imigranți. Iar România, în loc să se coalizeze cu Ungaria în problema imigranților și să nu accepte cote de imigranți, a fost servilă și a acceptat.

 2. De ce umilită? Că ne tratează vesticii după cum merităm?
  Voi, stimați cititori, respectați cumva cerșetorii? Hoții? Mincinoșii?
  Cel mai bun exemplu sunt chiar friții răsăriteni: ei au vrut Petrom-ul, rețeaua, benzinăriile și combinatele iar noi le-am dat și exploatările subterane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE