joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEFranța | Emmanuel Macron îi atenționează pe francezi în legătură cu „sfârșitul...

Franța | Emmanuel Macron îi atenționează pe francezi în legătură cu „sfârșitul abundenței“ și al „lipsei de griji“

Președintele francez Emmanuel Macron i-a atenționat miercuri pe francezi în legătură cu “marea schimbare” ce va veni odată cu toamna, prin „sfârșitul abundenței“, „al evidențelor“ şi „al lipsei de griji“, relatează AFP.

„Trăim o mare schimbare“, a avertizat șeful statului, revenind asupra unei recente „serii de crize grave“, de la Ucraina la secetă, ca preambul la consiliul de miniștri de după vacanță la Paris.

„Momentul pe care îl trăim poate fi structurat de o serie de crize grave (…) și s-ar putea ca unii să vadă destinul nostru ca unul în care trebuie să gestionăm permanent crize sau situații de urgență. În ceea ce mă privește, cred că ceea ce suntem pe cale să trăim este mai degrabă o mare schimbare sau o mare bulversare“, a declarat Emmanuel Macron în cadrul unei alocuțiuni în fața miniștrilor săi, transmisă în direct în mod excepțional.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru că, în fața acestei situații, „compatrioții noștri ar putea reacționa cu multă neliniște“, el le-a cerut membrilor guvernului „să spună lucrurilor pe nume“, „să le numească clar și fără o abordare catastrofală“.

„Mă aștept de la guvern să respecte cuvântul dat și angajamentele pe care le-am luat față de națiune“, a adăugat el.

„Ce îmi doresc să putem face în următoarele săptămâni și luni este să reafirmăm o unitate foarte puternică a guvernului, a forțelor majorității“ în jurul „unei direcții care să ne permită să ne consolidăm suveranitatea, independența noastră franceză și europeană“, a adăugat el.

În contextul „înmulțirii regimurilor iliberale“ și al „consolidării regimurilor autoritare“, președintele francez le-a cerut miniștrilor săi „seriozitate“, „credibilitate“ și să nu cedeze tentației „demagogiei“.

„Este ușor să promiți orice, iar uneori să spui orice. Să nu cedăm acestor tentații, demagogiei. Ele înfloresc în toate democrațiile astăzi, într-o lume complexă care înspăimântă. Poate fi seducător să spui ceea ce oamenii vor să audă (…), însă trebuie mai întâi să raționezi întrebându-te dacă este eficient și util“, a adăugat el, fără a oferi exemple concrete, potrivit Agerpres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE