duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEMacron aruncă Franța în beznă | Președintele de la Élysée i-a informat...

Macron aruncă Franța în beznă | Președintele de la Élysée i-a informat pe francezi că iluminatul public va fi oprit noaptea, iar țara trebuie să înceapă o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național pentru a se pregăti pentru criză

Președintele francez Emmauel Macron a avertizat joi Franța că cetățenii și întreprinderile trebuie să economisească energia și să stingă luminile, deoarece Rusia va întrerupe aprovizionarea cu gaze.

„Acest război va continua”, a spus el în timpul unui interviu televizat pentru comemorarea Zilei Bastiliei din Franța.

„Vara și începutul toamnei vor fi foarte grele.”, a spus Macron.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a spus că este probabilă o întrerupere totală a gazului rusesc, iluminatul public va fi oprit noaptea, iar țara trebuie să înceapă o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național pentru a se pregăti pentru criză.

Având în vedere că războiul din Ucraina nu dă semne de încetinire, Macron a spus că francezii ar trebui să se pregătească pentru prețuri ridicate în continuare la energie și alimente, potrivit unui raport al ziarul maghiar Magyar Nemzet.

Președintele francez a spus că Rusia folosește energia și alimentele ca armă de război, motiv pentru care „trebuie să ne pregătim pentru un scenariu în care trebuie să renunțăm complet la gazul rusesc”.

„Adevărata schimbare din ultimele zile, și cred că am vorbit prea puțin despre asta, este decizia Rusiei de a începe întreruperea gazului. Suntem într-un război hibrid. Și aceasta nu este o consecință a sancțiunilor noastre”, a adăugat Macron.

„După părerea mea, sancțiunile noastre afectează în primul rând economia rusă. (…) Suntem într-o situație în care prețurile la energie care au început să crească încă dinainte de război, iar creșterea a continuat și din cauza războiului”, a subliniat el.

„Trebuie să ne pregătim cu toții pentru faptul că războiul va dura. Vara și începutul toamnei vor fi probabil foarte grele”, a subliniat președintele francez. Potrivit președintelui, în situația actuală este nevoie de mobilizare generală pentru reducerea consumului de energie, mai ales din partea statelor europene și a tuturor cetățenilor acestora.

„Datorită modelului său, Franța are puțină dependență de gazul rusesc. Ca europeni, ne diversificăm pentru a obține gaze din altă parte. Norvegia ne aprovizionează foarte mult. Qatar, Algeria, Statele Unite de asemenea”, a adăugat el.

El a mai spus că Franța își va umple rezervele de depozitare până la 100% până în toamnă.

„De acum înainte, voi cere organismelor publice, și tuturor companiilor care pot, să consume mai puțin. Vom crea un program și vom încerca să folosim mai puțin iluminatul seara. Lansăm un program de reducere a sarcinii și de sobrietate”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Tradiționala paradă militară organizată pe Avenue Champs-Élysées din Paris la aniversarea a 233 de ani de la izbucnirea Revoluției Franceze a fost determinată și de atmosfera de război revenită în Europa.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Invitații de onoare la paradă au fost cele nouă state membre ale Uniunii Centrale și de Est și ale NATO care se învecinează cu Rusia sau Ucraina: soldați din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, România, Bulgaria și Ungaria au defilat de-a lungul bulevardului fluturând cu mâna steagurile țărilor lor înainte de parada unităților armatei franceze, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE