OPINIIPrivim cu nădejde spre 2021

Privim cu nădejde spre 2021

Iată-ne la finalul încă unui an din viața noastră, din viața cetății, din viața patriei noastre, România.

Cu bune, dar și cu rele, 2020 ne-a învățat (sper) lecția omeniei. Ce frumos scrie despre omenie George Racoveanu în cartea sa, „Omenia și frumusețea cea dintâi”: „ca realitate, ca document de viaţă, este un tot unitar, constând din numeroase componente esenţiale. Omenia nu este o anumită virtute, ci o adevărată antologie, un buchet de flori ale sufletului. Iubire de străini, ţinerea cuvântului dat, sentimentul onoarei, dispoziţie de jertfă, spiritul dreptăţii, mărinimie, modestie, credinţă în Dumnezeu – toate acestea sunt podoabele omeniei”.

Pandemia, deși ne-a impus deseori distanțarea fizică, ne-a și provocat să găsim soluții pentru situații de viață pe care nu le-am gândit vreodată posibile până acum. Unele nefericite, cum e școala online, care numai educație nu se poate numi. Altele frumoase și demne de laudă, căci am văzut cum multe ONG-uri pe care le urmăresc și-au forțat limitele și au ajutat și mai multe suflete ca înainte de apariția acestui virus de proveniență necunoscută. Am văzut oameni frumoși înfrumusețându-se mai tare prin faptele lor bune, așa cum am văzut și ticăloși continuându-și faptele mârșave.

Am văzut conservatori autentici înlăturați din Parlament (intenționat?) prin plasarea pe listele pentru alegeri pe locuri ineligibile. Am văzut, ca de obicei (nici nu mă miră, căci demult avem oameni urâți sufletește în diverse funcții de conducere), prea multă mizerie în campania electorală, de data asta din linia întâi. De la partide mari care nu respectă legea afișajului electoral sau care batjocoresc credința folosind calendarul ortodox pe post de material electoral la candidați care folosesc pe materialele lor de promovare rânduielile bisericești pentru 2021, deși fac parte din cel mai anticreștin și progresist partid parlamentar actual. De la foști pușcăriași cap de listă sau candidați implicați în tot felul de afaceri dubioase cu statul, de unde au devenit milionari.

Și lista mea poate continua, căci am ajuns să fiu mai atent la nuanțe și la oferta propusă spre votare de orice partid, mic sau mare. De calitatea morală a oamenilor de pe liste nu mai zic nimic, am impresia că oamenii cu frică de Dumnezeu sunt excepția, deși ei ar trebui să constituie regula. Au ieșit din Parlament unele partide, pe care eu unul nu le-aș fi votat. Au intrat altele, lucru care mă bucură, dar cred că mai mult mă îngrijorează, urmărind spusele/acțiunile unora dintre cei mai vocali reprezentanți ai lor.

Eu unul, deși optimist din fire, am senzația că, după alegerile din 6 decembrie, România mai mult a pierdut. În loc să alegem primenirea clasei politice, românii au ales același putregai, cu o singură excepție. De ce votăm aceleași partide care au demonstrat deja ce nu pot face pentru țară?! Oare absenteismul fără precedent de la aceste alegeri nu pune pe nimeni pe gânduri? Din punctul meu de vedere și nu numai al meu, legitimitatea actualei clase politice este zero, dacă socotim procentele lor din totalul celor cu drept de vot, nu din totalul celor prezenți la vot. Aș putea da zeci de exemple de oameni care și-au câștigat un loc în Parlament, începând cu cei din Gorj, despre care pot spune că pe mine nu mă reprezintă. Dacă am în vedere doar dezvăluirile presei despre ei (în cazul unora) sau și mărturiile unor cunoscuți ai lor (în cazul altora), ajung la convingerea că unii sunt paraleli cu moralitatea, fără să mai nuanțăm aspectul moral al vieții lor prin prisma credinței în Dumnezeu.

Cu așa oameni în Parlament, viitorul nu sună deloc bine. Am însă nădejdea purtării de grijă a lui Dumnezeu pentru neamul nostru românesc și sunt conștient de faptul că oamenii politici provin din rândul societății noastre și sunt exact aceia pe care îi merităm! Au demonstrat partidele actuale, cu unele excepții, că se împotrivesc lui Dumnezeu, boicotând Referendumul din 2018 și unii dintre noi continuă să îi voteze. Ne merităm soarta și urgia ce va să vină, odată cu tupeul crescând al progresiștilor și încăpățânarea lor în promovarea agresivă a non-valorilor și împuținarea conservatorilor reali din Parlamentul României.
Spuneam însă că am nădejde și o repet. Dumnezeu va purta de grijă și în 2021 creației Sale, așa cum o face în fiecare zi, în fiecare clipă, în fiecare an.

Vă doresc tuturor un an mai bun decât cel pe care îl lăsăm în urmă zilele acestea, cu bucurie, credință dreaptă, nădejde de mântuire, iubire (asemenea celei din ,,Imnul iubirii” al Sfântului Apostol Pavel) și sănătate trupească, dar mai ales sufletească!
,,(…) ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde?” (Matei 16, 26)

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...