sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEPrins la ananghie, Traian Băsescu recunoaște că Germania domină instituțiile UE și...

Prins la ananghie, Traian Băsescu recunoaște că Germania domină instituțiile UE și prin oamenii numiți acolo încearcă să calce în picioare statele /Azi, o decizie a Curții Europene de Justiție face pulbere CCR

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că Germania domină instituțiile Uniunii Europene și prin oamenii numiți în acestea „încearcă să calcă în picioare statele (naționale)”.

El a făcut aceste afirmații în contextul condamnării Elenei Udrea, prin care judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat prioritate CJUE față de Curtea Constituțională a României.

CJUE a stabilit în decembrie că judecătorii pot ignora deciziile CCR în cazul completelor de 5 membri (fapt declarat neconstituțional fiindcă nu fuseseră constituite prin tragere la sorți) dacă în caz sunt implicați și bani europeni. În cazul Gala Bute e prima dată când un complet de judecători ia în calcul această decizie Curții europene și o ignoră pe cea a CCR-ului, punând, practic, deciziile europene deasupra Constituției României, scrie Demnitatea.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Traian Băsescu, până deunăzi un susținător fervent al „integrării mai profunde” a României în UE și a cedării suveranității către Statele Unite ale Europei, a admis că de fapt instituțiile UE sunt dominate de Germania și că prin acestea, caută să domine statele membre.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Am fost 10 ani în Consiliul European. Când se întrunea o majoritate ce nu convenea Germaniei, cancelarii spuneau că nu pot vota, până nu este consultată Curtea Constituțională de la Karlsrhue, care bloca orice decizie până nu se pronunța curtea. Niciodată Germania nu a acceptat ca deciziile Consiliului European să fie impus statelor fără consultarea Curților Constituționale. Azi, o decizie a Curții Europene de Justiție face pulbere CCR. Acea Comisie este dominată de Germania, care, prin oamenii numiți acolo încearcă să calce în picioare statele. Și se găsesc lichele care să pună CCR sub CJUE”, a tunat Băsescu în emisiunea Culisele Statului Paralel, precizează Demnitatea.

„Am avut câteva note trimise de la servicii către DNA, de exemplu, pentru securizarea frontierelor, pentru Microsoft, trimise către mine, ca informare. În rest, protocoalele le-am văzut numai după ce am terminat mandatul. Am aflat de la domnul Dragnea ce se întâmpla săptămânal la K2. Ponta, Maior, Coldea, Kovesi, ăștia care dau acum lecții de moralitate. Dragnea spunea că acolo se stabileau arestări.(…) Vă confirm faptul că orice sistem poate fi prostituat de calitatea oamenilor. Toți președinții, miniștrii, judecătorii jură că apără Constituția, nu am văzut să spună cineva că CJUE e lumina…Mă aștept la orice, la ce e mai rău, pe viitor. Pentru orice mediocru, din orice sistem, este o virtute să-l amendeze pe Băsescu. Mă aștept ca și procesul în care e fiica mea să fie „rezolvat” de oamenii sistemului.”, a mai spus Traian Băsescu.

Recent, instanța judecătorească a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE