ACTUALITATEPrimarul din Târgu Mureș a spus că le va face românilor un...

Primarul din Târgu Mureș a spus că le va face românilor un colț în oraș care să le placă și lor. Ulterior, a revenit și a spus că „afirmațiile au fost scoase din context”

Primarul din Târgu Mureș, Soos Zoltan, a spus într-o emisiune în limba maghiară că românii din oraș care au fost nemulțumiți de cum a arătat iluminatul public de Sărbători ar putea avea iarna viitoare un colț separat în centrul orașului, în culoarea albastră, care ar fi preferată de aceștia.

„Deși iluminatul a fost efectuat de către o echipă de studenți designeri de la Universitatea de Teatru, am fost foarte criticați. Desigur, aici a fost o separare interesantă. Comunitatea maghiară a fost mai mulțumită, iar cea românească, mai puțin. Întotdeauna ajung la concluzia că problema nu este că românii au gusturi proaste, ci au gusturi diferite”, a declarat Soos Zoltan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„La anul va trebui să luăm în calcul ca o parte a iluminatului sau un colț din centru să fie de altă natură, mai pe gustul românilor. Este evident că există diferențe culturale, ceea ce nu este o problemă. Asta ar trebui să fie particularitatea orașului. Trebuie să luăm în calcul și acest aspect. Și mie mi-a plăcut iluminatul. Am zis că este simplu, nobil, elegant, transparent, nu supraîncărcat și kitsch-os. Știm că comunității românești îi place culoarea albastră. Este o particularitate”, a adăugat acesta.

Ulterior, acesta și-a cerut scuze.

„Stimați târgumureșeni, am avut o exprimare nefericită în cadrul unui interviu care a suscitat o mulțime de comentarii în spațiul public. Îmi cer scuze și mă folosesc de acest prilej pentru a vă reasigura că respectul pentru multiculturalism și pentru fiecare cetățean al Târgu Mureșului este o valoare de bază a mea ca simplu cetățean, dar și ca primar. Noua viziune a noii administrații pe care o reprezint înseamnă și puterea de a ne recunoaște greșelile. Am promis că în Târgu Mureș nu vor mai fi cetățeni de rangul doi”, a spus Soos Zoltan, într-o postare pe Facebook.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate