ACTUALITATEPrimarul din Târgu Mureș a spus că le va face românilor un...

Primarul din Târgu Mureș a spus că le va face românilor un colț în oraș care să le placă și lor. Ulterior, a revenit și a spus că „afirmațiile au fost scoase din context”

Primarul din Târgu Mureș, Soos Zoltan, a spus într-o emisiune în limba maghiară că românii din oraș care au fost nemulțumiți de cum a arătat iluminatul public de Sărbători ar putea avea iarna viitoare un colț separat în centrul orașului, în culoarea albastră, care ar fi preferată de aceștia.

„Deși iluminatul a fost efectuat de către o echipă de studenți designeri de la Universitatea de Teatru, am fost foarte criticați. Desigur, aici a fost o separare interesantă. Comunitatea maghiară a fost mai mulțumită, iar cea românească, mai puțin. Întotdeauna ajung la concluzia că problema nu este că românii au gusturi proaste, ci au gusturi diferite”, a declarat Soos Zoltan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„La anul va trebui să luăm în calcul ca o parte a iluminatului sau un colț din centru să fie de altă natură, mai pe gustul românilor. Este evident că există diferențe culturale, ceea ce nu este o problemă. Asta ar trebui să fie particularitatea orașului. Trebuie să luăm în calcul și acest aspect. Și mie mi-a plăcut iluminatul. Am zis că este simplu, nobil, elegant, transparent, nu supraîncărcat și kitsch-os. Știm că comunității românești îi place culoarea albastră. Este o particularitate”, a adăugat acesta.

Ulterior, acesta și-a cerut scuze.

„Stimați târgumureșeni, am avut o exprimare nefericită în cadrul unui interviu care a suscitat o mulțime de comentarii în spațiul public. Îmi cer scuze și mă folosesc de acest prilej pentru a vă reasigura că respectul pentru multiculturalism și pentru fiecare cetățean al Târgu Mureșului este o valoare de bază a mea ca simplu cetățean, dar și ca primar. Noua viziune a noii administrații pe care o reprezint înseamnă și puterea de a ne recunoaște greșelile. Am promis că în Târgu Mureș nu vor mai fi cetățeni de rangul doi”, a spus Soos Zoltan, într-o postare pe Facebook.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...