vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEPrima Stare a Uniunii, a lui Joe Biden. Președintele SUA rămâne fidel...

Prima Stare a Uniunii, a lui Joe Biden. Președintele SUA rămâne fidel obiectivului de a vaccina cât mai mulți oameni, dar a împrumutat din politicile naționaliste ale lui Trump. Cinci GAFE majore făcute în timpul discursului | VIDEO

Pe 1 martie, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ținut primul său discurs despre starea uniunii.

Președintele a început cu condamnarea invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, despre care a spus că „a greșit grav calculele”, întâlnind „un zid de putere cum nu și-a putut imagina”.

El a apus că „Statele Unite ale Americii sunt alături de poporul ucrainean”. Biden a mai zis că răspunsul unitar al NATO și al altor state l-a „lăsat izolat pe Putin mai mult ca niciodată”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Președintele SUA a anunțat că Departamentul de Justiție a SUA pune bazele unui „task-force” care să urmărească „crimele oligarhilor ruși”.

Joe Biden a reiterat promisiunea că „Statele Unite și aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forța puterii noastre colective” și din acest motive a trimis trupe în Polonia, România, Letonia, Lituania și Estonia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe plan intern, Biden a avut un discurs ce a semănat, în multe instanțe, cu cel al predecesorului său, Donald Trump.

El a vorbit despre necesitatea de a investi în infrastructura națională, de a crea locuri de muncă și de a cumpăra produse americane, realizate în America.

„Când folosim dolarii contribuabililor pentru a reconstrui America – vom cumpăra doar ce este american: cumpărăm produse americane pentru a sprijini locurile de muncă americane.

Guvernul federal cheltuiește aproximativ 600 de miliarde de dolari pe an pentru a menține țara în siguranță.

Există o lege, în procesul legislativ, de aproape un secol care urmărește să ne asigure că dolarii contribuabililor sprijină locurile de muncă și afacerile americane.

Fiecare administrație spune că o va face, dar noi o facem de fapt.

Vom cumpăra american pentru a ne asigura că totul, de la puntea unui portavion la oțelul de pe balustradele de pe autostradă, este fabricat în America”, a spus Joe Biden.

Mai mult președintele a criticat companiile străine care au făcut profit pe seama americanilor în pandemie. Biden a anunțat că va propune o taxă de minimum 15% pentru toate corporațiile.

În ceea ce privește Covid-19, Biden a declarat că „nu vom accepta să conviețuim” cu virusul. El a spus că administrația sa va combate această boală prin vaccinare, medicamente antivirale, testare masivă și măști gratuite.

Biden a declarat că își dorește ca vaccinul destinat copiilor sub 5 ani să se dezvolte mai repede, pentru că „nu vom renunța niciodată în a vaccina mai mulți americani”. Mai mult, el a adăugat că „vom continua să vaccinăm lumea”. Biden s-a lăudat că a trimis 475 de milioane de vaccinuri în 112 țări.

Liderul de la Casa Albă le-a cerut americanilor „să folosim acest moment pentru a ne reseta”.

Tot pe plan intern, Biden s-a delimitat de mișcările din partidul său care cereau stoparea fondurilor pentru poliție și a declarat că „răspunsul este să finanțăm poliția cu resursele și antrenamentele necesare pentru a ne păstra comunitățile în siguranță”.

El a cerut din nou limitarea accesului la arme, o veche dorință a stângii americane, o măsură care, în opinia lui, ar salva vieți.

Într-o altă legătură cu politicile lui Trump, Biden a cerut Congresului SUA să „apere granițele și să rezolve sistemul de imigrație”.

Pe de altă parte, Biden a declarat că susține „americanii tineri transgender, astfel încât să fiți voi însuți și să ajungeți la potențialul dăruit de Dumnezeu”.
În altă ordine de idei, analiștii au observat că Biden nu a vorbit absolut deloc despre „Build Back Better”, programul său anunțat anterior pentru Statele Unite, criticat de conservatori.

Cinci gafe majore ale lui Biden în timpul discursului

1) În ceea ce a devenit o obișnuință, Biden a gafat și în acest discurs. Cea mai notorie eroare a fost aceea în care în loc de poporul ucrainean, a zis „poporul iranian”. „Putin poate încercui Kiev-ul cu tancurile, dar nu va câștiga inimile și sufletele poporului iranian”, a zis Biden.

2) În loc de „proud ukrainian people”, ceea ce înseamnă „mândrul popor ucrainean”, el a spus „pound ukrainian people”, ceea ce înseamnă „o livră de popor ucrainean”.

3) O altă gafă a fost aceea în care în loc să zică „investing crime prevention”, ceea ce înseamnă „investirea în prevenirea criminalității”, Biden a declarat „investigating crime prevention”, adică „investigarea prevenirii criminalității”.

4) Liderul american s-a bâlbâit din nou, când a afirmat că „nu poți construi un zid destul de înalt astfel încât să țină deoparte un vaccin”, când de fapt ar fi dorit să afirme că „nu poți construi un zid destul de înalt încât să țină deoparte un virus”.

5) Dar nu a fost ultima eroare. În loc de „efectele(effects în engleză)” schimbărilor climatice, Biden a zis „infects(infectează)”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE