Autoritățile din Cernăuți au înlăturat din Piața Centrală panoul cu copia privilegiului lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, care mărturisește prima atestare documentară a orașului, informează Bucpress.
Practic, documentul atestă originea românească a orașului, dat fiind că arată că orașul a apărut ca parte a trupului Moldovei, unde a stat sute de ani, până în 1775, când a fost smulsă din hotarele Moldovei de către austrieci.
Conform unui comunicat de presă al Administrația Regională de Stat Cernăuți, transmis luni 25 aprilie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, documentul cu prima atestare a orașului va fi înlocuit cu o imagine ce ilustrează drapelul ucrainean. În centrul drapelului ar urma să fie ilustrat un trident și stelele de pe steagul Uniunii Europene.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
Potrivit lui Serghii Osaciuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, care a venit cu inițiativa respectivă, acest nou simbol ar urma să amintească tuturor despre „dorința puternică și mișcarea rapidă a statului nostru către Uniunea Europeană”.
Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media
Cu toate acestea, decizia de a înlătura copia documentului emis de domnitorul moldav Alexandru cel Bun a stârnit indignarea internauților români din ținut, informează publicația Bucpress din Cernăuți.
Gestul vine la doar două zile după ce premierul României, Nicolae Ciucă, a efectuat o vizită oficială la Kiev, în fruntea unei delegații care i-a mai conținut pe președintele Camerei Deputaților și ministrul de externe.
Cu ocazia vizitei, Ciucă a reiterat sprijinul României pentru Ucraina în conflictul cu rușii, dar a menționat și necesitatea ca românilor din Ucraina să li se respecte drepturile elementare.
Orban, Viktor, nu Sică, a prevăzut înjurătura asta în Transcarpatia ungurească (au și ei unguri acolo, la fel cum sunt și cehi și leși în U kraina) și a preferat-o pe aia cu prietenii vs interesele statului, a lui Metternich. Ciucă, ne-a făcut pe noi ciuca bătăii de joc a vechilor obiceiuri imperiale proaste ale noii U kraine.
Astia sunt prietenii Romaniei postdecembriste cu care ne-au pricopsit Constantinescu,Basescu ,Johannis and co.Mai sunt si altii care ne iubesc precum sarea in ochi cat timp mai avem paduri,ceva petrol si gaze si pamanturi bune de lucrat.
Acum ce să facem, d-le Ursan ?
Să ne ridicăm în cap Imperiul Habsburgic ? (Știți, probabil, că moștenitorii săi își duc cu mândrie numele înainte, de peste 100 de ani, poate așteptând un moment istoric favorabil …)
Știți că americanii scriu că IH era un imperiu blând (dacă nu erau provocați, că în 1784-5) ? IO era tolerant (dacă primeau haraciul), până la urmă devine clar că doar IS/URSS era sălbatec (dacă vedeți ceva dincolo de teoria socialistă).
Iar Ucraina … fiți îngăduitori, priviți ce-au pățit! Sunt și ei supărați, n-au nevoie de minorități care să le accentueze suferința. Și ei sunt oameni.
Dvs. nu ne-ați spus niciodată: de ce ar fi înnebunite comunitățile (nu doar românii!) fostelor imperii să trăiască în România ? Ce le oferă România ? Eu cred că ar trăda într-o clipă, dacă noi am fi, într-adevăr, paradisul pe Pământ. Ce spuneți că le oferim ?
Daca mai insistam cu prietenia asta, ramanem fara Moldova si poate si fara Dobrogea
Incercarile de a sterge istoria nu sunt noi.
Dar retardatii si inconstientii aflati printre noi si, si mai grav, in functii de conducere vor continua sa o tina cu “slava ucraina” ca proasta in targ.
Sa nu uitam ca interesul National al Romaniei este refacerea Romaniei Mari !
Garnitura politică actuală și interesul național sunt, dacă ați observat, în cel mai bun caz (ceea ce nu e cazul de mulți ani ) paralele, ca să nu zic incompatibile.