ACTUALITATEPreședintele Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț : Nu consider că...

Președintele Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț : Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă

Președintele Iohannis a menționat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că nu Guvernul Orban nu este responsabil de incendiul de Piatra Neamț, unde în urma unui incendiu au murit 10 oameni, ci cauzele tragediei țin de modul în care în anii anteriori PSD a falimentat sistemul de sănătate.

În timpul conferinței de presă, președintele Iohannis a fost întrebat dacă după tragedia de la Piatra Neamț consideră că Guvernul Ludovic Orban ar trebui să plece acasă, precum s-a întâmplat cu Guvernul Ponta, în urma tragediei de la Colectiv.

La momentul respectiv, președintele Iohannis a declarat că „a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece”, a reamintit jurnalistul.

„Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând, este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsit, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele pesediste anterioare.

Deci, nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine.

Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și în mentenanță trebuie regândite total”, a spus președintele Iohannis, potrivit presidency.ro.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...