duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEPreședintele Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț : Nu consider că...

Președintele Iohannis, despre tragedia de la Piatra Neamț : Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă

Președintele Iohannis a menționat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că nu Guvernul Orban nu este responsabil de incendiul de Piatra Neamț, unde în urma unui incendiu au murit 10 oameni, ci cauzele tragediei țin de modul în care în anii anteriori PSD a falimentat sistemul de sănătate.

În timpul conferinței de presă, președintele Iohannis a fost întrebat dacă după tragedia de la Piatra Neamț consideră că Guvernul Ludovic Orban ar trebui să plece acasă, precum s-a întâmplat cu Guvernul Ponta, în urma tragediei de la Colectiv.

La momentul respectiv, președintele Iohannis a declarat că „a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece”, a reamintit jurnalistul.

„Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând, este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsit, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele pesediste anterioare.

Deci, nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine.

Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite, investiții în spitale noi sunt necesare şi sunt deja planificate, investiții în aparatură, dar și în service și în mentenanță trebuie regândite total”, a spus președintele Iohannis, potrivit presidency.ro.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE