luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPreședintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, mesaj de condoleanțe la moartea medicului...

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, mesaj de condoleanțe la moartea medicului Constantin Bălăceanu Stolnici

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a transmis, duminică, un mesaj de condoleanțe la moartea lui Constantin Bălăceanu Stolnici, în care subliniază că Academia Română îi aduce omagiul cuvenit, ca unui senior de vârstă şi ca unui savant.

„S-a stins, la vârstă centenară, medicul Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, provenit dintr-o familie cu rădăcini cunoscute din timpul Cruciadei Târzii. Duce cu sine în mormânt o lume întreagă, cu bunele şi cu relele vieţii sale, pe care le va judeca numai Dumnezeu. Mi-a plăcut mereu să-l ascult şi să-l citesc pentru că a ştiut să exprime o profesiune de credinţă dătătoare de încredere şi de speranţă. A sfidat mereu greutăţile şi a pledat pentru spiritualitate, pentru bine şi iubire de oameni, inclusiv în anii din urmă, pe această scenă recentă a vieţii, tulburate de progresism, neomarxism şi anularea culturii.

Profesiunea de credinţă şi secretul longevităţii au ieşit limpede la lumină într-un memorabil interviu: ‘Sunt un optimist!’. Academia Română îi aduce omagiul cuvenit, ca unui senior de vârstă şi ca unui savant. Să-i fie ţărâna uşoară şi amintirea de neclintit”, a transmis Ioan-Aurel Pop, potrivit Agerpres.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a trecut la cele veșnice la vârsta de 100 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de doi din apropiații profesorului, Mihai Copăceanu și Lazăr Gigel. Personalitate controversată din cauza legăturilor pe care le-a avut cu fosta Securitate, Bălăceanu- Stolnici era văzut deopotrivă ca ultimul aristocrat autentic.

Moartea medicului neurolog profesor Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost confirmată de Universitatea Ecologică din București, după cum a relatat R3Media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate