joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEPremierul slovac Robert Fico a fost externat la domiciliu, unde își va...

Premierul slovac Robert Fico a fost externat la domiciliu, unde își va continua recuperarea, după tentativa de asasinat

Premierul Slovaciei,Robert Fico, împușcat grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská Bystrica la domiciliul său din Bratislava, pentru a-şi continua recuperarea, a informat vineri instituţia medicală, transmite Reuters, conform Agerpres.

Fico, în vârstă de 59 de ani,a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite.

În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Deocamdată nu se poate previziona dacă şi când premierul îşi va putea relua atribuţiile oficiale. Reprezentanţi ai guvernului au declarat miercuri că, pentru prima oară de la tentativa de asasinat, Fico a putut să mănânce din nou.

Premierul Fico a fost împuşcat în data de 5 mai, de cinci ori, într-un atac comis la finalul unei reuniuni guvernamentale desfăşurate în orașul Handlova. Toate cele cinci gloanțe l-au nimerit. Atacatorul a fost imobilizat imediat.

El a suferit o intervenţie chirurgicală care a decurs bine, starea lui rămânând gravă mai multe zile.

Juraj Cincala, atacatorul, care a fost reţinut imediat, se află în arestul poliţiei. În timpul interogatoriului, bărbatul de 71 de ani şi-a justificat fapta prin dispreţul său pentru Fico şi politicile guvernului.

Totul de biografia lui Juraj Cincala, atacatorul lui Robert Fico, aici.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE