vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEPremierul Ciucă dă de înțeles că s-ar putea reveni la serviciul militar...

Premierul Ciucă dă de înțeles că s-ar putea reveni la serviciul militar obligatoriu: Industria de apărare devine industrie de război iar armatele de profesionişti revin la cele de masă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că vremea armatelor de profesioniști a trecut, urmând să se revină la armatele de masă, stârnind discuții despre o posibilă revenire la stagiul militar obligatoriu, scrie Mediafax.

„Industria de apărare devine industrie de război iar armatele de profesionişti revin la cele de masă”, a precizat Nicolae Ciucă.

„Astfel, pe planşa de lucru, revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război şi armatelor mici tehnologizate şi sofisticate de profesionişti care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăţi şi capacităţi de mobilizare extinsă, pentru a face faţă unui război pe scară largă, un război lung şi de înaltă intensitate, care epuizează resursele”, a spus Ciucă, actualmente general în rezervă.

Remarca sa a venit în contextul prezenței la Forumul de Securitate din Marea Neagră și Balcani, în care, evident, subiectul principal a fost războiul din Ucraina.

România, care avea o armată de peste 300.000 de militari înainte de 1990, a suspendat serviciul militar obligatoriu în 2007 şi acum numărul militarilor este sub 70.000, scrie Monitorul Apărării. Armata Română are și 55.000 de rezerviști.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE