duminică, octombrie 1, 2023
ȘTIRILARICS îl acuză pe Oliver Jens-Schmitt că minte când spune că „Românii...

LARICS îl acuză pe Oliver Jens-Schmitt că minte când spune că „Românii au devenit pro-ruși”. Articolul istoricului austriac a fost „susținut de Parlamentul European”

Profesorul Oliver Jens-Schmitt este acuzat că dezinformează și lansează minciuni despre români, după ce a spus într-un interviu că „„Rusia este în război cu unul dintre vecinii României și niciodată până acum nu a existat atâta simpatie deschisă și voalată pentru Rusia în rândul publicului românesc; și niciodată până acum angajamentul pentru o Românie europeană nu a fost atât de obosit.”

Radu Cupcea, cercetător al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române, combate tezele lui Schmidt, afirmând că acesta manipulează opinia publică. Într-un articol publicat de LARICS, Radu Cupcea arată că toate datele sociologice arată exact contrariul celor susținute de profesorul de la Viena.

„O afirmație tranșantă, dură și politică. Geopolitică, chiar. Doar că istoricul austrian nu ne spune pe ce se bazează. Care sunt sursele? Care e cercetarea care a dus la asemenea concluzii? Pentru că nimic din ce s-a publicat în ultima vreme despre atitudinea românilor față de Rusia sau Vladimir Putin nu îndreptățește o asemenea opinie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Domnul Schimitt manipulează pur și simplu publicul când susține că românii au devenit pro-ruși. Conform studiilor realizate de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române în parteneriat cu Centrul de cercetări sociologie LARICS (CCSL), în anul 2022, bruma de încredere care mai exista în China și Rusia s-a prăbușit pur și simplu în rândul populației din România. Din datele sondajului nostru din octombrie 2022 (aici), doar 0,1% mai declarau că au „foarte multă încredere” în Rusia și doar 7% dintre români au declarat că au „încredere” în Rusia.”, a scris Cupcea.

Mai mult, autorul arată că „majoritatea românilor (71,2%) consideră Rusia drept vinovată pentru războiul din Ucraina, iar 87,3% dintre cetățenii țării noastre cred că liderii ruşi ar trebui să fie condamnaţi pentru crimele de război”.

„De ce se transformă istoricul austriac în Radio Erevan și face aceste manipulări? Nu știm. Dar, poate că nu ar fi rău, ca în loc să bată câmpii despre România și despre atitudinile publicului românesc, să ne clarifice mai bine ce e cu „chestiunea austriacă” în 2023 și atitudinea publicului și a politicienilor de acolo față de… aceeași Rusie și același Vladimir Vladimirovici? Cum explică Oliver Jens Schmitt ce se întâmplă acolo? De unde simpatiile acestea neostoite ale austriecilor față de Moscova? Dar atitudinea Vienei față de Europa și încălcarea flagrantă a tratatelor și acordurilor europene, așa cum s-au arătat acestea în respingerea României în dosarul Schengen?

În loc să se erijeze în Mafalda pentru România și români, subiecte pe care, în realitate, nu le cunoște pe baza unor cercetări temeinice, ci le „rezolvă” prin declarații apodictice și „ukazuri”, mai bine ne-ar face un serviciu și ne-ar explica lucrurile cu care are oarecare tangență.

Ne-ar face nouă un serviciu, dar și domniei sale”, se încheie articolul publicat de Larics.

Jens-Schmitt este un favorit al unor organe de presă, cunoscute pentru aplecarea spre stânga politică: de la Spot Media la G4 Media.

Interesant este că articolul de pe Spot Media este face parte dintr-o campanie plătită de „Parlamentul European”, „Spot on Europe”.


G4 Media îl numește pe Schmitt un „reputat istoric”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

7 COMENTARII

  1. Mereu suntem pusi sa ne alegem tabara.Asta inseamna ca de fapt tot timpul am fost si suntem vasalii cuiva.De ce nu am fi in primul rand proromani?

  2. nu cred ca pot fi romanii prorusi, doar ca nu vor sa se bage in razboi, iar leadershipul occidental e pro razboi si ii catalogheaza pe pacifisti drept prorusi.

  3. Corect. Ne supraestimează acest austriac. Nu-s românii atăt de inteligenți încât să fie pro-ruși. Nu, ei sunt cu mafia globalistă care-i lasă în fundul gol sau care i-a împrăștiat prin lume. Ei ies în stradă înpotriva unui guvern care le face viața mai bună și tac mâlc atunci când sunt sărăciți, batjocoriți și cu viitorul distrus.

  4. Romanii adevarati cred in Romania dar da daca ar trebuii sa ai de ales intre alte tabere cum este momentul de fata UE,Nato,Ukraina este limpede ca aleg Rusia doar pentru simplu fapt ca locuiitori tarii sunt ortodocsi ca si noi.Iar per total conducerea de la Moscova mult mai putin rau a adus Romaniei decat UE, Nato.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate