luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEPoliția austriacă a publicat un raport care clasează românii pe locul...

Poliția austriacă a publicat un raport care clasează românii pe locul 3 în topul traficanților care duc migranți în Austria

Poliția din Austria a prezentat recent un raport pentru anul 2022 privind bilanțul traficului de migranți clandestini, raport în care românii se află pe locul al treilea, după sirieni și turci și la egalitate cu ucrainenii ca număr de persoane trecute ilegal peste graniță în Austria, informează Libertatea.ro.

În anul 2022 în Austria au fost reținuți peste 100.000 de migranți care au intrat ilegal în țară, fiind identificați 687 de traficanți de persoane, majoritatea fiind arestați.

Raportul poliției arată că cei mai mulți traficanți sunt din Siria (99), Turcia (69), România (52) și Ucraina (52). Printre traficanții arestaţi se regăsesc și 32 de cetăţeni austrieci și tot atâția moldoveni. „Există mulți tineri printre traficanții ucraineni și mulți sunt folosiți ca șoferi. Unii au simțit afacerea”, a explicat Gerhard Tatzgern, șeful operațiunilor de combatere a contrabandei la Oficiul Federal de Poliție Criminală.

Potrivit aceleiași surse, raportul poliției vorbește și despre un traficant român de persoane care ar fi dus în mai multe țări europene 36.000 de migranți clandestini, până când a fost prins în Austria anul trecut. Acesta pusese bazele unei rețele de trafic internațional care a fost destructurată în mai 2022.

Același raport mai arată că războiul din Ucraina a fost un real ajutor pentru traficanți care le explicau potenţialelor victime că acum se poate ajunge foarte uşor în Europa, deoarece nu mai există controale.

Austria este cea care a blocat accesul României în Schengen, în data de 8 decembrie 2022, motivul invocat fiind problema migrației clandestine și necesitatea securizării granițelor externe ale UE. „Nu va exista nicio extindere Schengen cât timp frontiera externă nu e protejată”, a declarat cancelarul Karl Nehammer, la vremea aceea.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. firmele austriece sunt pe primul loc in frauda din Romania.
    Nu exista firma cinstita din Austria aici in Romania
    Statul nostru corupt nu controleaza aceste firme
    Acolo unde au facut au gasit fraude makore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate