marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATESindicatele din Poliție se OPUN impunerii certificatului verde la locul de muncă....

Sindicatele din Poliție se OPUN impunerii certificatului verde la locul de muncă. Polițiștii consideră că ultimele măsuri ale autorităților au dus la SEGREGAREA cetățenilor

Polițștii din Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDP) se opun categoric introducerii certificatului verde la locul de muncă, informează B1 TV.

Sindicaliștii au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) și la Avocatul Poporului împotriva Prefecturii București, acuzând faptul că măsurile introduse, deja, sunt abuzuri și acte de discriminare.

„FSDPR (…) solicita interventia de urgenta si cu precadere referitoare la abuzurile si actele de discriminare care ingradesc exercitarea unor drepturi fundamentale, constitutionale ale persoanelor care refuza sa se vaccineze impotriva COVID-19.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Federația Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania ‘Alexandru Ioan Cuza’ va solicita imperativ sa interveniti – folosind in mod exhaustiv toate pârghiile si mijloacele legale si uzitând de toate atributiile care v-au fost conferite in exercitarea funcției pe care o îndepliniți in slujba Poporului Roman – pentru prevenirea oricărei forme de lege (fie aceasta chiar si in dezbatere parlamentara) care aduce atingere dreptului la munca si protectia sociala a muncii, drept fundamental al omului prevăzut in articolul 41 din Constituția României.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Demersurile care se intreprind pentru trecerea si aprobarea ‘certificatului verde’ divizeaza institutiile si autoritatile romane, inclusiv Parlamentul Romaniei, fapt ce conduce la disolutia statului de drept.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteuluiR3media.

In conformitate cu Legea de organizare si functionare nr. 218/2002, Politia Romana apara viata, integritatea corporala si libertatea persoanelor, proprietatea privata si publica, celelalte drepturi si interese legitime ale cetatenilor si ale comunitatii.

Fata de situatia creata, Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania ‘Alexandru Ioan Cuza’ afirma ca divizarea Politiei Romane, ca institutie a statului de drept, pe criterii de vaccinare / non-vaccinare constituie un risc major pentru siguranta nationala”, au transmis polițiștii către Avocatul Poporului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, aceștia au transmis că prin măsurile adoptate împotriva nevaccinaților, autoritățile au dus la segregarea cetățenilor.Reprezentanții angajaților din MAI nu sunt de acord cu faptul că prin intermediul certificatului verde, orice persoană poate avea acces la datele persoanale ale deținătorului documentului digital.

„Prefectul municipiului Bucuresti, Vacaru Georgiana-Alexandra, prin ordine, dispozitii, decizii si alte masuri a determinat ca la toate unitatile comerciale publice de pe raza Capitalei, persoane neinvestite cu exercitiul autoritatii publice sa blocheze accesul cetatenilor Romaniei care nu prezinta ‘certificat verde”. Aceste masuri dispuse, au fost si sunt puse in pericol: dreptul inalienabil la viata (drept fundamental al omului), prin imposibilitatea asigurarii nevoilor personale de catre fiecare cetatean; circulatia libera (drept fundamental); accesul liber; si a fost generata segregarea populatiei prin discriminarea clientilor unitatilor comerciale publice.
Totodata, personalul care a aplicat si aplica aceste masuri este necalificat, nespecializat, iar activitatile intreprinse sunt abuzive si nelegale, punand in pericol siguranta cetatenilor”, se arată în document.

Ionel Babuș, președintele FSDP, a spus că dacă se oprește accesul polițiștilor în instituție pentru că nu sunt vaccinați, se va crea o problemă de siguranță națională.

„Să spunem că jumătate dintre polițiști sunt vaccinați, jumătate nu. Dacă se aplică o măsură prin care se interzice accesul celor nevaccinați în instituție, atunci e o problemă. Nu mai poți să-ți faci treaba, ca polițist. Și atunci, este o problemă de siguranță națională.

Și așa suntem subdimensionați. Trebuie umblat la un astfel de demers. Dacă nu vrei să te vaccinezi, nu te vaccinezi. Ce poți să-i faci, să-l forțezi? MAI este un inel al securității naționale”, a declarat Babuș, pentru B1TV.ro.

Sindicaliştii resping condiționarea accesului cetățenilor în diverse spații publice, în baza certificatului verde, pentru care nu a fost creat un cadru legal. Potrivit reprezentanților polițiștilor, impunerea certificatului verde încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor.

„Nemulțumirea este că oricine, când intri la magazin sau oriunde altundeva, poate să vadă identitatea mea, ceea ce nu este corect. O carte de identitate pot să o prezint organului de poliție, dar numele meu nu pot să-l dau la toți paznicii. Mi se pare ieșit din comun. Iar românii sunt o nație de oamenii cu discernământ, deștepți.

E nevoie de o lege în acest sens, nu de ambiguitate. Eu m-am vaccinat, am certificat verde, dar nu pot să mă simt liber că în momentul în care merg undeva, imediat vine cineva după mine și-mi spune ‘dă-mi certificatul!’ și ‘cum te cheamă?’. Suntem într-un stat de drept, până la urmă.

Noi am făcut o sesizare prin care am cerut să fie luate măsurile care se impun, pentru protejarea cetățenilor, confidențialitatea lor. Statul român este obligat să ofere protecție.

Sunt certificate din UE unde nu-ți apare numele. Tu scanezi, iar dacă un organ al statului vrea să verifice, poate să o facă. Dacă se făcea treaba asta, mi se părea corect. Altfel, de ce să mă monitorizezi tu pe mine? Sunt pentru respectarea normelor legale, dar scoate o lege în acest sens, prin care să nu-i încalci drepturile. Există state în UE în care lucrurile sunt clare. Pe aplicație nu apare numele tău. Poate fi văzut, dar nu de oricine”, a transmis Ionel Babuș, pentru B1TV.ro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate