marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEPartidul Național Liberal propune creșterea bugetului pentru Apărare de la 2% la...

Partidul Național Liberal propune creșterea bugetului pentru Apărare de la 2% la 2,5% din PIB, în contextul tensiunilor de pe Flancul Estic al NATO

Partidul Național Liberal a decis să propună în coaliția de guvernare alocarea a 2,5% (în loc de 2%) din PIB pentru cheltuieli de apărare, a anunțat, marți, președintele PNL, Florin Cîțu, potrivit Agerpres.

„Astăzi au fost câteva subiecte importante, eu zic că cel mai important a fost angajamentul pe care l-am semnat la Partidul Național Liberal pentru a susține alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru cheltuieli de apărare. Acesta este un angajament pe care PNL l-a luat și îl va propune în coaliție”, a declarat fostul premier.

În 5 martie, liderul liberal Florin Cîțu anunța că va cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să se garanteze alocarea de la buget a 2,5% din PIB pentru Ministerul Apărării Naționale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele Klaus Iohannis declara pe 1 martie că, în contextul actual, este nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român, punctând că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2% la 2,5%, decizia fiind politică.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu mai bine de două săptămâni, că NATO nu va fi implicată în conflictul militar din Ucraina și nici România nu va fi implicată în acest conflict. Șeful statului a mai spus, totodată, că va merge, duminică, la baza militară NATO de la Kogălniceanu, precizând că există planuri să vină și forțe suplimentare în România, pe lângă militarii care au ajuns deja în țara noastră, cu „rol de apărare”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE