vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEPartidul AUR, comparat cu naziștii într-o emisiune de la TVR 1. Realizatorii...

Partidul AUR, comparat cu naziștii într-o emisiune de la TVR 1. Realizatorii afirmă că declarațiile „anti-globaliști” te fac „pro-Putin” | VIDEO

Luările de poziție împotriva globaliștilor te fac „pro-Putin”.  În timp ce globaliștii „propun modele integrate de dezvoltare economică, socială și culturală, ceilalți cultivă intens spiritul naționalist, izolaționist și teama de nou, teama de străin: „noi suntem unici în univers, tot ce este străin este rău”.

În timpul rubricii „Conspirația zilei”, realizată de către Tatiana Țarfulea, angajații statului român de la TVR au încercat să facă o legătură între ideologia Rusiei – în contextul războiului din Ucraina – și criticii globalismului. După ce au afirmat că proiectul Rusiei este realizarea unei „Împărății ortodoxe în care pan-slavismul și pan-ortodoxismul să fie noile atribute ale geopoliticii sale”, jurnaliștii au trecut la asocierea partidului AUR cu Rusia și nazismul lui Adolf Hitler.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Pornind de la interviul senatorului Sorin Lavric acordat blogului „Presă. Adjectiv”, cei de la TVR afirmă că deși acesta se declară anti-Putin, „declarațiile sale și luările de poziții anti-occidentale și anti-globaliști demonstrează contrariul”.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Iată ce afirmă jurnaliștii de la TVR. De remarcat că este după imaginile de la Congresul AUR și critica adusă acestui partid pentru că ar cultiva „intens spiritul naționalist, izolaționist și teama de nou, teama de străin”, TVR a găsit de cuviință să treacă la Adolf Hitler și nazism. Deși critică propaganda, emisiunea TVR nu a găzduit niciun punct de vedere al AUR despre cele afirmate.

„AUR, a cărui ideologie este bazată pe naționalism, euroscepticism, naționalism economic, tradiționalism și ortodoxism, s-a adaptat rapid la narațiunile împinse în Occident de propaganda Rusiei.

Formal, Sorin Lavric se declară împotriva războiului din Ucraina și anti-Putin, dar declarațiile sale și luările de poziții anti-occidentale și anti-globaliști demonstrează contrariul.

Universalitate vs unicitate, diversitate vs individualitate sunt conceptele care pun în antiteză globaliștii și propagandiștii naționaliști.

În timp ce unii propun modele integrate de dezvoltare economică, socială și culturală, ceilalți cultivă intens spiritul naționalist, izolaționist și teama de nou, teama de străin: „noi suntem unici în univers, tot ce este străin este rău”. ( pe fundal, imagini de la Congresul AUR din 27 martie – n.r)

Dacă ne uităm în istoria modernă, cel mai elocvent exemplu al folosirii ideii naționale mascate sub forma superiorității rasei ariene a fost, evident, Hitler.

Cu acest discurs, el și-a justificat toate deciziile politico-militare, de la declanșarea celui de-al doilea război mondial, până la soluția finală.

Tocmai pentru a nu se mai ajunge vreodată la tragedii precum războaie sau holocaust, a fost creată Organizația Națiunilor Unite (ONU) și la toate formulele de colaborare internațională, inclusiv grupul celor 7 națiuni industrializate, Uniunea Europeană, Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional.

A amesteca teme politice cu mecanisme economice și discursuri xenofobe reprezintă rețeta sigură pentru un dezastru planetar (Pe fundal un marș AUR din București  – n.r.)

Cuvinte precum identitate economică sau identitate sanitară reprezintă în sine niște aberații fără niciun fundament științific.

Folosirea apartenenței la un spațiu geografic, la o cultură regională sau la o religie sau alta drept argumente pentru a diaboliza străinul, „pe celălalt”, acuzându-l pentru toate neîmplinirile, dezamăgirile sau eșecurile personale a condus de fiecare dată, de-a lungul secolelor, la moarte și distrugere, și o vedem și astăzi în războiul din Ucraina”, au afirmat jurnaliștii TVR.

Ar mai fi precizat că „identitatea economică” și domeniul „economiei identitare” este dezbătut în Occident de peste 20 de ani. Conform Wikipedia, acest concept a fost formulat pentru prima oară de către americanul George Akerlof, câștigător al premiului Nobel pentru Economie în 2001.

Acesta a scos și o carte pe acest subiect, apărută la prestigioasa editură a Universității Princeton din SUA.

La fel, identitatea sanitară este un subiect care se dezbate în Occident, fiind inclusă în spectrul mai larg al identității sociale.Exemple aici sau aici.

Un sondaj realizat de INSCOP în septembrie 2021 arăta că 68,7% dintre români ar vota un partid care promovează valorile religioase și familia.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

9 COMENTARII

  1. Dacă îl numiți pe ,,turturea” șef ce pretenții putem avea de la madam tarfulea?zero barat.wi își bat joc de românași pe banii noștri,de ce?pentru că pot și nu ii deranjează nimeni,acum CNA-ul nu se sesizează că sunt de-ai lor.succesuri.

  2. Cei de la TVR sunt jurnalisti? Astia trebuie judecati si condamnati pentru actiuni ostile statului roman si incalcarea Constitutiei,

  3. Doar banii nemunciti ii mana in lupta.Cat priveste TVR-ul, este o gaura neagra a banului public ,la nevoie si contracost angajatii spala si toalete.Bani sa iasa.

  4. O mizerie ce fac băieții ăștia de la tvr! Uitați-vă cine face emisiunea! Băiatul care a fost la Europă fm și invitatul Ovidiu Nahoi, progresiști și globaliști până în măduva oaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE