ACTUALITATERomânia pe locul 3 în Europa la Canotaj, după cele șase medalii,...

România pe locul 3 în Europa la Canotaj, după cele șase medalii, dintre care patru de AUR, obținute în Polonia. Elisabeta Lipă: Am revenit în elită

Delegația României a încheiat Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, devansată de Olanda, opt medalii de aur, una de argint, două de bronz, şi Italia, 4-5-2.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a afirmat, luni, la Aeroportul „Henri Coandă”, că prin rezultatele pe care le-a obţinut la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) canotajul românesc a revenit în elita continentală şi că se poate lupta de la egal la egal cu cei mai buni.

„E o reuşită extraordinară a canotajului românesc. Mă bucur să pot spune că pandemia asta ne-a dat viaţa peste cap, dar cu toate acestea am avut un an foarte bun. Un an foarte bun la toate nivelurile, juniori, tineret, seniori. Aceste rezultate ne stimulează şi ne ajută să putem trece mult mai uşor peste ceea ce ne aşteaptă. Pentru că nu ne aşteaptă nimic bun, la cum se prevede situaţia acestei pandemii. Nu ştim ce turnură va lua. Ne-a fost dat peste cap planul de pregătire, viaţa noastră, tot. Dar cu toate acestea, faptul că am ştiut să fim o echipă, familia canotajului nu e mare, este mică, ne-a ajutat să putem trece peste aceste greutăţi. Nu am avut infectări în lot, iar aceşti sportivi sunt nişte modele pentru cei mici. Sunt foarte mândră de aceşti sportivi, care sunt nerăbdători să ajungă la Jocurile Olimpice, iar obligaţia noastră este să facem tot ce depinde de noi ca să-i putem ajuta să ne aducă satisfacţiile şi mândria că suntem români. Să vii acasă cu patru titluri continentale ne spune că am revenit în elita continentală a canotajului şi ne batem cot la cot cu cei mai buni”, a declarat Lipă la revenirea în țară.

Echipajul de 8+1 al României a câștigat duminică ultima medalie de aur, fiind format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea.

Aurul a fost obţinut la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş), dublu rame masculin (Marius-Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă), dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), iar bronzul a fost adus la dublu vâsle feminin, categorie uşoară (Ionela-Livia Cozmiuc, Gianina-Elena Beleagă). Echipajul masculin opt plus unu a câștigat argintul, având următoarea componență: Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...