luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPapa Francisc: Al treilea război mondial este deja în derulare. Câmpul de...

Papa Francisc: Al treilea război mondial este deja în derulare. Câmpul de luptă este Ucraina, toată lumea se luptă acolo

Papa Francisc consideră că al treilea război mondial este deja în plină desfășurare. A început treptat, dar acum toate marile puteri sunt prinse în joc, iar câmpul de luptă este Ucraina, care a devenit o piață de arme și un loc de desfășurare a intereselor imperiale de pretutindeni, informeaza Rmx.news.

Pontiful a făcut aceste remarci într-un interviu difuzat duminică, de un canal public de televiziune în limba italiană, cu ocazia celei de-a 10-a aniversări ca pontif:

„Pentru mine, războiul este o crimă, este greșit. Luați în considerare că în puțin peste o sută de ani, au fost trei războaie mondiale: ’14-’18, ’39-’45 și acesta, care este un război mondial. A început între cele două și acum nimeni nu poate spune că nu este la nivel mondial, deoarece marile puteri sunt toate implicate. Și câmpul de luptă este Ucraina. Toată lumea se luptă acolo”, a spus Papa Francisc într-un interviu pentru RSI.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, deDavid Horowitz și Richard Poe,vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Papa Francisc spune că războiul este, de asemenea, un teren de testare pentru noi arme, din care profită industria armelor.

„Asta îmi aduce în minte și industria armelor, nu-i așa? Este o mare industrie. Un expert mi-a spus: „Dacă timp de un an s-ar opri din producerea de arme, problema foametei în lume ar fi rezolvată.” Este o piață. Se duc războaie, se vând arme vechi, se testează altele noi… În urmă cu două luni, se vorbea despre o dronă ciudată, testau… testau arme noi. Ei testează. Pentru asta sunt războaiele, pentru a testa armele”, a spus pontiful.

El a explicat că interesele războiului sunt în primul rând financiare:

„Este dificil pentru că există interese. Banii sunt cu adevărat rădăcina tuturor relelor. Diavolului îi place să fie în preajma banilor. M-a frapat întotdeauna că Isus spune că nu putem sluji doi stăpâni. „Fie îl slujești pe Dumnezeu…” și mă așteptam să continue și să spună „sau îl slujești pe diavol”, dar el nu-l menționează de fapt pe diavol. El spune: „Ori îi slujești lui Dumnezeu, fie slujești banilor.” Acest lucru este izbitor. Isus demonizează folosirea falsă a banilor. Când oamenii nu știu să folosească corect banii – pentru educație, pentru familii, pentru a-i ajuta pe alții – și, în schimb, îi folosesc în mod egoist, se termină întotdeauna prost. O persoană ajunge într-un loc fără Dumnezeu, departe de Dumnezeu – sau cu banii ca fiind Dumnezeu.

Întrebat dacă și actualul conflict mondial are o astfel de motivație, Papa Francisc a răspuns fără echivoc: „Da, vezi, întotdeauna există ceva de pus în buzunar”.

Papa Francisc, care s-a întâlnit de mai multe ori cu Vladimir Putin înainte de conflictul din Ucraina, a fost întrebat ce i-ar spune astăzi liderului rus dacă l-ar întâlni.

„I-aș vorbi la fel de clar precum vorbesc în public. Este un om educat. M-am oferit să merg la el. În a doua zi de război, m-am dus la Ambasada Rusiei din Sfântul Scaun să spun că sunt dispus să merg la Moscova dacă Putin îmi oferă o fereastră pentru a negocia. (Ministrul rus de externe Serghei) Lavrov mi-a scris spunând: „Ok, mulțumesc foarte mult, dar acum nu este momentul”, a răspuns papa.

„Știu că Putin a auzit asta, el știe că sunt disponibil, dar există toate interesele imperiale, nu numai ale Imperiului Rus – care este imperialist de pe vremea lui Petru al II-lea, Ecaterina a II-a – ci și ale imperiilor din alte părți. Imperiile există. Și este tipic unui imperiu să pună națiunile pe locul doi. Dar tocmai libertatea națiunilor este cea care creează cosmosul națiunilor, ceea ce ar trebui să fie Națiunile Unite”, a explicat Papa Francisc.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE