Plouă cu invective la adresa lui Donald Trump, după ultimele nominalizări făcute pentru administrația sa.
Dacă „antivaccinistul” RFK a fost propus în funcția echivalentă ministrului sănătății, alte două nominalizări au stârnit furia establishmentului.
„Putiniștii” la informații
Nominalizarea lui Tulsi Gabbard (foto stânga) ca șefă a comunității de informații americane a determinat presa să o numească „putinistă”.
Motivul? Gabbard consideră că războiul din Ucraina este prelungit inutil, dar și pentru că a criticat intervenția americană în Siria, pentru a-l debarca pe Bashar al-Assad.
„Acest război putea fi evitat cu ușurință dacă administrația Biden/NATO ar fi recunoscut interesele legitime de securitate ale Rusiei cu privire la intrarea Ucrainei în NATO, ceea ce ar însemna ca forțele NATO/SUA să fie chiar pe granița Rusiei”, scria ea în 2022.
Acest mesaj a fost suficient pentru a fi etichetată ca „putinistă”. Mai rău, pentru această declarație, Gabbard a fost trecută pe o listă neagră compusă de un site guvernamental din Ucraina, la capitolul „dușmani ai poporului”.
„Antisemitul” e Procuror General
A doua numire care a provocat scurtcircuite neuronale în mainstream a fost cea lui Matt Gaetz pentru funcția de Procuror General.
Gaetz, cunoscut drept un trumpist 100% și un tip care nu se teme de „cancel culture”, a fost luat la țintă de American Jewish Committee (AJC) și Anti Defaimation League (ADL), două cunoscute ONG de peste Ocean.
Aceștia îl acuză pe Gaetz de „antisemitism” pentru că a acuzat ADL de „rasism”, după un atac al organizației la Tucker Carlson.
Gaetz e arătat cu degetul și pentru că a votat împotriva unei legi care ar fi statuat că afirmația „Iisus a fost ucis de evrei” ca fiind antisemită.
Gaetz a replicat, atunci, că „Evanghelia însăși ar intra sub incidența acestei legi. Biblia este clară: nu există niciun mit sau controversă pe acest subiect”, a replicat Gaetz.
Gaetz mai este acuzat că ar fi adus în Parlamentul american un negaționist al holocaustului, pe Charles C. Johnson. Gaetz a negat că Johnson ar fi negaționist.
Tot cu eticheta „antisemit”, Gaetz s-a ales și pentru că l-a acuzat pe George Soroș că finanțează deplasarea migranților din America Centrală spre SUA.
Cireașa de pe tort
Criza de nervi a mainstreamului a fost completată de informația conform căreia, Elon Musk un apropiat al lui Trump și conducător al departamentului pentru eficiență guvernamentală, s-a întâlnit cu ambasadorul Iranului de la ONU.
Oficialii iranieni, care au vorbit cu New York Times despre întâlnire, au relatat că discuția a fost „o veste bună” și „pozitivă”.
Directorul de comunicare al lui Trump, Steven Cheung, nu a confirmat și nici nu a negat existența întâlnirii, declarând pentru sursa citată: „Nu comentăm relatările despre întâlniri private care au avut sau nu loc”.
cum sa fie antisemit cand el e semit, ca si majoritatea cabinetului trump?
“antisemit” inseamna ca nu e ‘jew-lover’ destul!