duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEOrganizatorul Festivalului Sziget, din Ungaria, sprijină pacea, dar condamnă „embargourile culturale”. Vor...

Organizatorul Festivalului Sziget, din Ungaria, sprijină pacea, dar condamnă „embargourile culturale”. Vor fi prezenți atât interpreți ruși, cât și ucraineni

Festivalul Sziget „nu crede în embargouri culturale”, a declarat vineri, principalul organizator al festivalului, adăugând că la evenimentul muzical din acest an vor fi prezenți atât interpreți ruși, cât și ucraineni, relatează MTI, citat de Agerpres.

Tamas Kadar, reprezentantul festivalului și principalul organizator, a condamnat războiul din Ucraina și a precizat că sprijină pacea, în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, acesta se opune culturii anulării declanșate agresiv mai ales împotriva rușilor și bielorușilor, ca urmare a conflictului ruso-ucrainean.

Festivalul va include concerte susținute de Dua Lipa, Justin Bieber, Arctic Monkeys, Tame Impala, DJ Calvin Harris și Kings of Leon. Spectatorii vor putea vedea artiști din 52 de țări, iar evenimentul va cuprinde în total circa 1.000 de spectacole. Edițiile din 2020 și 2021 ale festivalului au fost anulate din cauza pandemiei de Covid-19.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot Ungaria, alături de Cehia, Slovacia și Bulgaria, se opun unui embargo petrolier împotriva Federației Ruse, din rațiuni economice. Ungaria va folosi schema de plată în ruble impusă de Moscova drept condiție pentru a plăti gazele și petrolul provenite din Federația Rusă, această situație fiind decisă de „infrastructură”, a declarat Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, pentru CNN.

Comisia Europeană a propus un embargo asupra petrolului rusesc care să intre în vigoare după șase luni și un embargo asupra produselor petroliere care să intre în vigoare de pe 31 decembrie 2022.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE