OPINIIOrbanistul măștii

Orbanistul măștii

Orban a reacționat astfel la protestul din Piața Universității: „Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus”, a declarat Orban.

„Am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor.

Libertatea mai precizează că premierul ar fi pretins că „a testat măsura purtării măştilor de protecţie de către elevi, iar majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii.”

Nu știu ce înțelege Orban prin „testare”, dar sigur nu se referă la o testare științifică a purtatului de măști de către copii. A invoca majorități zdrobitoare pentru o decizie de sănătate publică nu spune nimic despre temeinicia respectivei decizii.

Dar ceea ce trebuie reamintit este că Orban iubește copiii noștri dincolo chiar și de recomandările sanitare. Căci recomandarea oficială a INSP pentru MS și MEN a fost ca portul măștii să fie doar în recreație, NU și la ore. „Purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă” este recomandarea oficială pe care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis-o Ministerului Sănătății pentru ghidul sanitar ce va fi transmis școlilor, a declarat pentru Edupedu.ro directorul general al INSP (se întâmpla pe 12 august).

Cât de mult sunt amenințați copiii de virus o arată datele oficiale de la noi și de oriunde. O arată și studiile făcute, atent ocolite de autorități în fundamentarea deciziilor privind redeschiderea școlii. O arată, parțial, până și OMS, într-un videoclip oficial cu Maria von Kerkhove despre deschiderea școlilor, în care aceasta spune că majoritatea copiiilor dezvoltă forme ușoare sau asimptomatice ale bolii Covid, și că transmiterea virusului e rară între copiii mici. Și ce să vezi, Kerkhove nu spune nimic despre măști, ci despre distanțare și igienă, și despre faptul că nu toate școlile arată la fel, deci (logic ar fi ca) măsurile să fie adaptate.

Dincolo de acest aspect, Orban a reacționat cu un șantaj ordinar față de protestatari. Nu vrei mască, înseamnă că nu-ți iubești copilul. La o adică, poate ar trebui eventual ca autoritățile să ți-l și ia de acasă, că doar se știe, Iohannis și Orban, Arafat și Tătaru îți iubesc copiii mai mult decât o faci tu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie,tu,Sica,sa ai grija de copiii nostri,lasa ca avem noi,tu,fa-ti copiii tai,si dupq accea sa dai ordine!!! Nu te-a intrebat nimeni,iar copiii nu prea sunt asa cuminti si nu accepta masca,ei,tac,saracii pt ca nu au cum sa protesteze,dar noi parintii iti putem da o M..E.COPIII,NU AU VOIE SA BEA APA,NU AU VOIE SA MANANCE,ASTA ESTE IN REGULA?NU!TU,POTI STA FARA BAUTURA.NJ CRED.
    TE JOCI CU FOCUL si mai ales cu RABDAREA ACESTUI POPOR,sa va fereasca.Dumnezeu,de furia acestui popor pe care il credeti las si fricos,grjja mare bre nea SICA MANDOLINA,ARAHHAT SI IOHANNUS,nu va jucati cu focul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...