RECOMANDĂRIOmul care este descris drept „cel mai mare scriitor englez în viață”...

Omul care este descris drept „cel mai mare scriitor englez în viață” a trecut la ortodoxie. A fost botezat de un preot român, la o Mănăstire Românească

ACTUALIZARE 12.02 / 22:20  Conform agenției Basilica, a Patriarhiei Române, Paul Kingsnorth a făcut primii pași spre ortodoxie într-o biserică bucureșteană.

Cel care l-a botezat, părintele Tudor Ghiță, este duhovnicul său.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În timp ce în România unii fac petiții împotriva botezului ortodox, în Occident, lumea bună nu se sfiește să se apropie de această Taină a Bisericii.

Ultimul nume mare de pe această listă este scriitorul englez Paul Kingsnorth (49 de ani), R3Media anunță în exclusivitate.

Botezul lui Kingsnorth a avut loc chiar de Boboteaza din acest an, la Mănăstirea Românească „Izvorul Tămăduirii” din Irlanda.

Scriitorul a fost botezat de către un preot român.

Romancier, poet și activist de mediu, Kingsnorth a fost descris de către jurnalistul britanic Aris Roussinos de la Washington Examiner drept „cel mai mare scriitor englez în viață”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Talentul său a fost comparat cu cel al clasicului britanic Robert Graves.

Născut ateu, Kingsnorth a devenit un activist  ecologist fervent, lansând proiectul „Dark Mountain” în 2009. În această calitate, devenise un favorit al mediilor progresiste, inclusiv al celebrei rețele Open Society.

Ceva s-a schimbat, însă, în viața scriitorului englez și acesta a început să caute informații despre creștinism. În 2017 a părăsit proiectul „Dark Mountain”, iar în 2020 căutările sale s-au încheiat: a decis să se boteze creștin-ortodox.

Paul Kingsnorth scrie pentru Financial Times, Daily Mail sau New York Times. Scriitorul trăiește în Irlanda, la o fermă, alături de familia sa.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...