vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEOmul care a decis înlăturarea monumentului românesc din Cernăuți, acuzat că facilitează...

Omul care a decis înlăturarea monumentului românesc din Cernăuți, acuzat că facilitează vinderea ajutoarelor primite din străinătate

Șeful Administrației militare regionale a Cernăuțiului, Serhiy Osachuk(foto) și prim-adjunctul său Bohdan Kovalyuk, sunt acuzați că au facilitat vânzarea ajutoarelor sanitare primite în Cernăuți pentru sprijinirea ucrainenilor afectați de război.

Acuzațiile au venit pe fondul alegațiilor de abuz de putere și de numire ilegale aduse la adresa lui Osachuk, publicate recent de presa ucraineană.

Osachuk este cel care a decis să înlăture din Cernăuți panoul cu copia privilegiului lui Alexandru cel Bun, domnitorul Moldovei, care mărturisește prima atestare documentară a orașului, la finalul lunii trecute, pe 25 aprilie. Monumentul atesta și originea românească a Cernăuțiului.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum câteva zile, în presa din Ucraina a apărut mărturia șefa unui ONG, „Centrul de Coordonare Medicală a ajutoarelor destinate armatei”, Lesia Khomko, în care aceasta descrie felul în care autoritățile din Cernăuți au folosit în mod privat ajutoarele destinate soldaților ucraineni.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Conform acesteia, Administrația Regională a Cernăuțiului, condusă de Osachuk, a primit cinci ambulanțe sub formă de donație, din străinătate. În loc să ajungă pe front sau măcar la vreun spital public, ele au fost înregistrate la o organizație condusă de un apropiat al liderului local, care este și șeful Spitalului Regional din Cernăuți.

Mai rău, deși se recomandă ca o fundație de caritate, ambulanțele au fost folosite de pacienți, contra cost, scrie bukinfo.

Șeful spitalului Regional, Serhyi Brodovski, a fost numit chiar de către Osachuk în aceastp funcție. Conform Bukinfo, activitățile lui Brodovski sunt sub investigație din partea autorităților centrale ucrainene.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE