ACTUALITATE Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că...

Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că vaccinul AstraZeneca este legat de tromboze

Marco Cavaleri (foto), șeful strategiei de vaccinare de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a spus că în opinia sa, există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin.

„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, spune Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), într-un interviu acordat publicației Il Messaggero.

„Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există un link, dar trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă”, adaugă el, în timp ce EMA se va întâlni pe dosar în perioada 6-9 aprilie.

„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim exact acest sindrom datorat vaccinului (…) Dintre persoanele vaccinate, există un număr de cazuri de tromboză cerebrală la tineri mai mare decât ne-am așteapta. Trebuie să spunem asta”, a adăugat el.

Pe 18 martie, EMA a avut o şedinţă extraordinară în care a discutat situaţia vaccinului AstraZeneca. Experţii au concluzionat atunci că acest ser nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

„Comitetul de experţi a ajuns la o concluzie ştiinţifică. Este un vaccin sigur şi eficient”, declara după şedinţă Emer Cooke. directorul EMA. Totuşi, reprezentanţii EMA au spus că nu
pot exclude o legătură dintre vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Ca măsură de precauţie, mai multe ţări au decis să nu mai administreze acest vaccin sub o anumită vârstă, cum ar fi Franţa, Germania şi Canada.

Norvegia şi Danemarca şi-au suspendat campania deocamdată. La rândul său, AstraZeneca a asigurat în martie că nu există „nicio dovadă a unui risc agravat” şi a asigurat sâmbătă că „siguranţa pacientului” este „principala sa prioritate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite