ACTUALITATEOficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că...

Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că vaccinul AstraZeneca este legat de tromboze

Marco Cavaleri (foto), șeful strategiei de vaccinare de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a spus că în opinia sa, există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin.

„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, spune Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), într-un interviu acordat publicației Il Messaggero.

„Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există un link, dar trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă”, adaugă el, în timp ce EMA se va întâlni pe dosar în perioada 6-9 aprilie.

„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim exact acest sindrom datorat vaccinului (…) Dintre persoanele vaccinate, există un număr de cazuri de tromboză cerebrală la tineri mai mare decât ne-am așteapta. Trebuie să spunem asta”, a adăugat el.

Pe 18 martie, EMA a avut o şedinţă extraordinară în care a discutat situaţia vaccinului AstraZeneca. Experţii au concluzionat atunci că acest ser nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

„Comitetul de experţi a ajuns la o concluzie ştiinţifică. Este un vaccin sigur şi eficient”, declara după şedinţă Emer Cooke. directorul EMA. Totuşi, reprezentanţii EMA au spus că nu
pot exclude o legătură dintre vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Ca măsură de precauţie, mai multe ţări au decis să nu mai administreze acest vaccin sub o anumită vârstă, cum ar fi Franţa, Germania şi Canada.

Norvegia şi Danemarca şi-au suspendat campania deocamdată. La rândul său, AstraZeneca a asigurat în martie că nu există „nicio dovadă a unui risc agravat” şi a asigurat sâmbătă că „siguranţa pacientului” este „principala sa prioritate”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate