joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEOficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că...

Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA): Opinia mea personală este că vaccinul AstraZeneca este legat de tromboze

Marco Cavaleri (foto), șeful strategiei de vaccinare de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), a spus că în opinia sa, există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile grave de tromboze la persoane imunizate cu acest vaccin.

„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, spune Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), într-un interviu acordat publicației Il Messaggero.

„Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există un link, dar trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă”, adaugă el, în timp ce EMA se va întâlni pe dosar în perioada 6-9 aprilie.

„Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim exact acest sindrom datorat vaccinului (…) Dintre persoanele vaccinate, există un număr de cazuri de tromboză cerebrală la tineri mai mare decât ne-am așteapta. Trebuie să spunem asta”, a adăugat el.

Pe 18 martie, EMA a avut o şedinţă extraordinară în care a discutat situaţia vaccinului AstraZeneca. Experţii au concluzionat atunci că acest ser nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

„Comitetul de experţi a ajuns la o concluzie ştiinţifică. Este un vaccin sigur şi eficient”, declara după şedinţă Emer Cooke. directorul EMA. Totuşi, reprezentanţii EMA au spus că nu
pot exclude o legătură dintre vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Ca măsură de precauţie, mai multe ţări au decis să nu mai administreze acest vaccin sub o anumită vârstă, cum ar fi Franţa, Germania şi Canada.

Norvegia şi Danemarca şi-au suspendat campania deocamdată. La rândul său, AstraZeneca a asigurat în martie că nu există „nicio dovadă a unui risc agravat” şi a asigurat sâmbătă că „siguranţa pacientului” este „principala sa prioritate”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE