Un elev de 14 ani a fost găsit spânzurat în județul Bistrița-Năsăud marți după-amiază, iar potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), copilul era singur la părinți și cu rezultate foarte bune la învățătură.
Aurelia Dan, șefa ISJ Bistrița-Năsăud, suspectează că gestul ar fi venit ca urmare a unei provocări pe Tik-Tok.
„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (…) Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.ISJ a cerut sprijinul Poliţiei pentru a demara de urgenţă o campanie de conştientizare, în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.
„La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Reamintim că în luna august, la Ploiești, o mamă obsedată de social-media și-a pierdut copiii din supraveghere și cei doi au căzut de la balcon, murind.
Tot în august, două minore s-au electrocutat la Roman, după ce s-au urcat pe un tren pentru a-și face selfie-uri.
S-ar părea că Tok-Tok nu intră pe lista SRI deși se constituie într-o amenințare mortală la adresa unor cetățeni români.Nici politica românească la adresa gigantului chinez nu este prea clară.Dacă vorbim de școli, poate că statul romântt împănat cu frecangii, ar putea să restructureze câteva posturi de frecat mangalul și să încadreze câțiva sociologi care să le explice copiilor la ora de educație civică (pompos nume) și aspectele negative ale rețelelor de așa zisă socializare, sau mai pe nou, de propagandă, și să-i învețe pe cei mici și vulnerabili să evite trucurile pedofililor și snufferilor care le infectează. N-ar strica să se ocupe de asta și vreuna din televiziunile împănate cu șmecheri și buricărese.