duminică, octombrie 1, 2023
ȘTIRIO pisică și un copil mic: ce pisică este cea mai potrivită...

O pisică și un copil mic: ce pisică este cea mai potrivită ca partener al unui copil?

Dacă încă te chinui să te decizi ce rasă de pisici să alegi pentru copilul tău, informațiile de mai jos vor fi utile. Dacă nu ai deja o pisică acasă – atunci problema este clară. Bineînțeles, o soluție grozavă este, de asemenea, să alegi un pisic fără adăpost și să-i oferi un cămin cald. Cu toate acestea, există susținători ai pisicilor cu pedigree – așa că, dacă nu ai încă o pisică, merită să alegi una care să se potrivească bine cu caracterul familiei tale.

Ce pisică este cea mai bună pentru o familie cu un copil?

În primul rând, amintește-ți că o pisică pentru o familie cu un copil mic trebuie să fie blândă, ca să fie îmbrățișată și purtată în brațe. Prin urmare, trebuie să permită fără probleme să fie alintată, ca să nu ajungă să muște sau să zgârie.
Pisicile pentru copii mici trebuie să accepte zgomotul și mediile aglomerate – nu ar trebui să aibă reflexe teritoriale puternice. În ceea ce privește psihicul pisicii, acesta trebuie să fie echilibrat, iar pisica ar trebui să se adapteze cu ușurință la schimbările din mediu. Dacă copilul este predispus la alergii, atunci înainte de a aduce o pisică acasă, verificați dacă nu existe probleme cu alergiile.

Cele mai bune rase pentru familiile cu copii mici

Conform acestui magazin de animale – Fera.ro, acestea sunt rase cunoscute pentru caracterul lor echilibrat, sociabil, afectuos, tolerant și iubitor de distracție, cu afecțiune egală pentru toți membrii gospodăriei și cu risc mai mic de „gelozie”.

 • Pisica abisiniană- o pisică foarte sociabilă și prietenoasă, căreia îi place să se joace.
 • American și European Shorthair – plină de energie, dornică de joacă, veselă, adesea se înțelege bine cu câinii.
 • British Shorthair – un ursuleț de pluș calm, o pisică de canapea, se va juca cu copilul, se va lăsa mângâiat, purtat, va suporta cu stoicitate grijile copiilor și, când s-a săturat, se va ascunde în locul ei preferat.
 • Pisica birmaneză- se adaptează cu ușurință la schimbările din mediu, simplă la minte, aparent profesând taoismul.
 • Manx – iubește să fie în centrul atenției. Este prietenos și sociabil.
 • Maine Coon- sociabilă din fire, este echivalentul felin al unui Labrador, deci este o pisică de familie. Notă: Necesită pieptănare frecventă și hrană pentru pisici adecvată vârstei!
 • Ragdoll- o alegere bună atunci când sunt preferate pisicile cu păr lung și nu ai suficient timp pentru îngrijirea zilnică.

Cornish Rex- plin de energie, vesel, rapid la rău și distractiv.

Mergeți după pisică împreună!

Este important ca toți membrii familiei să participe la procesul de alegere a unei anumite pisici – și astfel poți observa reacția atât a copilului, cât și a pisicii unul față de celălalt.

 • Dacă pisicii îi este frică, fuge de copil – nu este de bine.
 • Luată în brațe, nu trebuie să zgârie sau să muște.
 • Îmbrățișează pisica destul de strâns și brusc, la fel ca copiii (dar nu o răni!) – urmărește dacă reacționează cu agresivitate.
 • Cum reacționează o pisică la țipete, zgomote, mișcări bruște? Dacă nu fuge și nu pare deranjată, este un semn bun mai ales pentru familiile cu copii mici.

Alege o pisică care se va atașa rapid de oameni, este curajoasă, se joacă cu copilul și nu fuge de el. Urmărește copilul și observă care pisică va reacționa cu bucurie și va dori să aibă contact cu acesta. Merită să dai o șansă dragostei la prima vedere!

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate