luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEO nouă isterie ecologistă lovește România: campanie împotriva oamenilor care ard vegetația...

O nouă isterie ecologistă lovește România: campanie împotriva oamenilor care ard vegetația uscată de pe terenuri. Guvernul a decis că amenda vor fi amendați cu MINIM 7.500 de lei

De câteva zile, spațiul public este invadat de un nou război: după cel din Ucraina, acum țintele sunt românii care își dau foc vegetației uscate din gospodării sau terenurile agricole.

Acum câteva zile, Guvernul României a anunțat că persoanele fizice și firmele care dau foc vegetației uscate, în alte condiții decât cele legale, vor primi amenzi mărite. Minimul este de 7.500 de lei, iar maximul este de 100.000 lei, scrie EVZ.

Conform Ministerului Mediului, condus de UDMR-istul Tanczos Barna, aceste arderi, care sunt perfect naturale, ar avea „efecte devastatoare” asupra solului: încetinirea proceselor bio-chimice la nivelul solului, distrugerea micro/macro organismele indispensabile unui sol fertil, dar pot duce și la pierderea aproape completă a rezervei de îngrășământ organic natural pe care resturile vegetale o aduc solului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetație și miriști. În ciuda interdicției și a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană și au un efect negativ și asupra solului“, a scris Tanczos Barna, pe Facebook.

Barna nu a explicat cum e posibil ca România să aibă unul dintre cele mai bune și fertile soluri din Europa, în ciuda faptului că acest „fenomen nociv” se petrece de sute de ani pe aceste teritorii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

Am decis majorarea amenzilor contravenționale pentru arderea miriștilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 și 100.000 lei. Am semnat proiectul ordonanței de urgență și sper ca în cel mai scurt timp posibil să fie adoptat“, a mai scris Tanczos Barna.

Potrivit Ministerului Mediului, arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile naturale protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an, dacă sunt de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Arderea miriștilor este complet interzisă în România. Există o singură excepție. Este permisă doar atunci când se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

După obținerea autorizațiilor necesare trebuie respectate anumite condiții: condiţii meteorologice fără vânt, parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, izolarea zonei de ardere faţă de căile de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine sau instalaţii, dar și paza strictă până la finalizarea operațiunii și stingerea focului.

Isteria a fost întreținută și de fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care a a comparat focurile din România cu fumul de la războiul din Ucraina. Acesta a publicat și o hartă în acest sens.

„Punctele roșii înregistrate de către satelitii NASA nu sunt zone bombardate, ci incendieri de miriști, așa cum fac tracii de 2000 de ani.
Un asemenea peisaj apocaliptic îl regăsim doar in Africa Centrala și în unele țări cu vegetație luxuriantă in care oamenii ard jungla pentru a obține terenuri agricole.
Dăm vina pe bombardamentele din Ucraina, însă nu vedem că incendierile de miriști și deșeuri au devenit sport national, iar în primele trei luni din 2022 au ars mai multe miriști decât în primii ani de după Revoluție, la un loc.
E firesc să avem poluare cu CO monoxid de carbon, cu PM10 când în aer se ridică zeci de mii de tone de cenușă. Cenușa aceasta așteaptă o adiere de vânt ca cea de azi și este toată în aer, gata să colinde pe sute de km.
Incendierile și arderile de deseuri trebuie sa devină infracțiuni așa cum sunt considerate în toată Europa. Proiectul legislativ zace în Parlament pentru că Ministerul Mediului – România nu înțelege încă termenul de incendiere și e mai rezonabil să te faci că nu înțelegi decât să strici apele a câtorva sute de primării care ard ilegal deșeuri sau pur și simplu ignora fenomenul arderilor de miriști.
Azi, in Romania, ca sa identifici autorul 🔥 de miriști e aproape imposibil, doar dacă ești primarul localității ai șanse.
P.S. daca incendiezi terenul pe care îl cultivi pierzi subventia de la APIA, adică banii care vin gratis. De aceea nici Poliția Română și nici primarii nu sunt dornici sa incrimineze votanții și să strice liniștea satului, iar costurile cu deplasările ISU trebuiesc imputate tot făptașilor”, a scris Berceanu pe pagina sa de Facebook.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Nenea “jurnalist” , n-ar fi mai bine sa mergi chiar mata la psihiatru si sa te cauti ? Nu respira copiii ce vrei tu, Slava Domnului, mai sunt si oameni sanatosi la cap carora le pasa!

  • Există vreun caz documentat în istorie de persoană care s-a îmbolnăvit în urma arderii vegetației, eveniment care se petrece -în general – pe CÂMP ÎNTINS NEPOPULAT și DOAR O DATĂ PE AN?

   • Pe camp intins nepopulat si doar o data pe an ati vazut ce lasa in urma acest obicei care cu siguranta nu este al tracilor de 2000 de ani ci al lenesilor care nu vor sa coseasca ? Cate animale moarte si ramase fara case , cate pasari ramase fara hrana si fara cuiburi ? Inainte sa scrieti o astfel de aberatie , ganditi mai profund !
    Va urmaream cu interes , dar cu acest articol m-ati dezamagit profund !
    Am terenuri proaspat cumparate pe care mi le-a incendiat un neghiob ! Agricultura ecologica vreau sa fac pe el ! Pasunea sau miristea arse nu se incadreaza ! Ce iese in produse dupa ardere aveti vreo idee? Nu cred !!! Sunt substante toxice care produc cancer ! Demonstrat cu zeci de studii.
    Pamantul negru si fertil nu se obtine din arderi !!! Asa e el ! Doar se strica prin arderi….

    • Ah , da ! uitasem ! din cauza neghiobului mi-am luat si amenda !
     pt ca a dat foc intr-o zi cu vant , au ars impreuna cu ale mele , 400ha !!! inclusiv padure ! nu aveti idee cat de trist este sa vezi pasarile si animalele chinuindu-se , unele arzand de vii , arzandu-le casele …
     iar la garda de mediu din Buzau sunt 4 echipe de doi oameni pe judet !!!! …… asta da , puteti critica faptul ca pt mediu sunt alocate f putine resurse , iar pt te miri ce alte tampenii nu stiu cum sa se calce pe bataturi

    • Dvs faceti ce vreti pe terenul dvs, așa cum face ce vrea și altă persoană. Nu este corect ca cineva să vă folosească terenul, dar nici dvs să-i spuneți cum să-l folosească pe-al lui. „Sunt substante toxice care produc cancer ! Demonstrat cu zeci de studii”. Nu vă supărați, dar nu cred. Dacă era cum ziceți dvs, aveam mii de cazuri de cancere la sat, dar nu avem. E o aiureală ecologistă, extremistă. Face parte din politica de combatere a emisiilor de CO2. Mâine o să interzică să consumați carne și multe altele…

 2. Garda de mediu se ocupa si ea ,la ordin bineinteles,de miristile taranilor fara sa sufle o vorba despre deseurile toxice importate de la iubitii nostri parteneri europeni pe post de bunuri de consum .Despre incendiile cu aceste deseuri cancerigene binomul presa-mafie tace fiinca banii nu au miros.Am si eu o varsta ,niciodata nu am vazut atata uscaciune in martie de se dau astia cu curul de pamant ca arde vegetatia.L-am uitat pe Dumnezeu si El ne raspunde.Suntem o lume de ticalosi necredinciosi orbita si prostita de televizor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE