joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEO cafenea din California percepe o taxă de 5 dolari clienților care...

O cafenea din California percepe o taxă de 5 dolari clienților care poartă mască sau care „se laudă” că s-au vaccinat împotriva Covid-19

Fiddleheads, o cafenea din Mendocino, California, percepe clienților o taxă de 5 dolari dacă poartă o mască în local sau „se laudă” că s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Proprietarul, Chris Castleman, a declarat pentru Fox News că încasările din această „taxă” sunt destinate „organizațiilor caritabile care au fost copleșite de pagubele colaterale ale închiderilor guvernamentale”, care se ocupă de abuzuri domestice, sinucidere sau sărăcie.

„Mi s-a cerut tot timpul să pun o mască și că nu este o cerință prea mare, tot ceea ce cer eu este o donație de $5 pentru caritate și nu cred că este prea mult.”, a declarat acesta.

Chris Castleman a spus că unii oameni sunt „mai mult decât dispuși” să plătească taxa, odată ce au aflat că va merge la caritate și că aproximativ 100 au făcut acest lucru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Unii oameni sunt foarte supărați de asta. Puteți vedea afară că erau pe punctul de a intra, văd semnul și se întorc.”, a adăugat el.

Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) au spus că „persoanele vaccinate nu trebuie să poarte o mască în majoritatea mediilor interioare”, dar Fiddleheads sfidează regulile referitoare la mască din statul California.

„Au fost pe noi în ultimul an.”, a spus Chris Castleman despre guvernul local.

În iunie anul trecut, Castleman a fost nevoit să închidă magazinul, după ce a refuzat să-și oblige angajații să poarte mască și a fost amendat cu 10.000 de dolari. Însă recent, el a spus că de cele mai multe ori i s-au trimis notificări și „a găsit o modalitate de a se conforma”.

Doar statele California și Hawaii mai solicită locuitorilor să poarte măști în spațiile publice interioare, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu.

Curajul lui Chris Castleman nu se oprește aici. Acum două luni, pe ușa localului era afișat următorul semn: „Aruncați masca în coșul de coșuri și primiți 50% reducere la comandă”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe un alt semn scria: „Obțineți aici certificatul de vaccin Covid-19!”. Acel semn, menit să fie haios, a fost scos după ce unii clienți l-au luat la în serios și au cerut cafenelei să le falsifice un certificat de vaccinare.

Un alt semn, care a apărut încă din vara trecută, spune: „Este posibil ca oamenii să nu poarte măști. Vă rugăm să respectați libertatea de a respira. Oamenii ar putea fi la o distanță de 6ft [aprox. 1,82 m] unul de celălalt. Vă rugăm să respectați libertatea lor de a socializa

Este posibil ca oamenii să nu fie vaccinați. Vă rugăm să respectați libertatea de a trăi în mod natural. Este posibil ca oamenii să nu împărtășească opiniile sau sentimentele dvs. Vă rugăm să respectați libertatea lor de a gândi independent.”

În România, în spațiile publice din interior, masca este în continuare obligatorie.

Pe site-ul Fiddleheads Cafe există o campanie de strângere de fonduri „pentru a lupta împotriva restricțiilor Covid” ce și-a depășit deja obiectivul setat inițial de 5000 de dolari.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE