ACTUALITATENorvegia | Institutul de Sănătate Publică afirmă că riscul de spitalizare este...

Norvegia | Institutul de Sănătate Publică afirmă că riscul de spitalizare este cu aproape 70% mai mic în cazul variantei Omicron / Studiu american: Mortalitatea este cu 91% mai MICĂ decât la Delta

Riscul de spitalizare este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron de COVID-19 decât în cazul variantei Delta, afirmă Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) în raportul său săptămânal, citat de Agerpres.

„Analiza preliminară a datelor norvegiene sugerează că riscul de spitalizare cu COVID-19 drept principală cauză este cu 69% mai mic în cazul variantei Omicron în comparație cu infecțiile cu varianta Delta”, precizează documentul citat.

Varianta Omicron a fost depistată la 32% dintre persoanele internate cu COVID-19 în ţara scandinava în prima săptămână a anului 2022 (24 din 74) faţă de o proporție de 1,7% cu patru săptămâni mai devreme (3 din 175).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Însă, în aceeași perioadă, varianta a devenit predominantă, reprezentând în prezent aproximativ 90% din noile infecții.

„Varianta Omicron prezintă un risc semnificativ mai mic decât varianta Delta de a dezvolta o formă severă a bolii la persoanele infectate, cel puţin dacă sunt vaccinate”, a subliniat FHI într-un alt raport de evaluare a riscurilor, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Cu toate acestea, institutul afirmă că se aşteaptă la un val de infectări în cursul iernii care va pune sub presiune sistemul sanitar: din ianuarie până în martie, „câteva sute de mii” de persoane ar urma să fie infectate cu coronavirus, conform previziunilor sale, cu vârfuri zilnice de până la 50.000 de cazuri, în ţara nordică cu 5,4 milioane de locuitori.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate